Nova medalja za Srbiju, Arunovićeva i Mikec upucali srebro

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova medalja za Srbiju, Arunovićeva i Mikec upucali srebro

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u poljskom Vroclavu.
Arunovićeva i Mikec srebrne medalje osvojili su u disciplini mešoviti parovi pištolj.

Ovo je druga medalja za Srbiju na ovogodišnjem EP, posle zlata Bobane Momčilović Veličković u takmičenju seniorki vazdušnim pištoljem osvojenog u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << petak.
U meču za zlato, Arunović i Mikec su minimalnom razlikom 15:17 u poenima izgubili od aktuelnih svetskih prvaka, Rusa Artema Černousova i Vitaline Bacaraškine.
Srpski tandem je u Vroclavu nastavio kontinuitet uspeha na šampionatima Evrope. Miksevi su u zvaničnom programu EP od 2016. godine. Na prva dva šampionata, Arunovićeva i Mikec su osvojili zlatne medalje, 2018. su se okitili srebrom, a 2019. bronzom.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je reprezentativcima Srbije osvajanje srebrne medalje.
"Bravo, Zorana, bravo Damire! Vi niste samo vanserijski pojedinci, vi ste i izuzetan tandem, što ste još jedanput dokazali novim velikim uspehom i nastavili tamo gde je Bobana juče stala - na putu vrhunskih rezultata za Srbiju!
Čestitam vam evropsku vicešampionsku titulu, kao i vašem stručnom timu i Streljačkom savezu Srbije!", navodi se u poruci ministra Udovičića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srebro za Arunovićevu i Mikeca na EP

Izvor: B92, 29.Feb.2020

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu...Arunovićeva i Mikecu srebrne medalje osvojili su u disciplini mešoviti parovi pištolj...Prethodno je Bobana Veličković Momčilović osvojila zlato na EP u disciplini pištolj...Šampionat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.