Ženski Odbojkaški Klub „DUBOČICA“ : SNAGA U PODMLATKU

Izvor: novanasarec.org.rs, 04.Okt.2018, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženski Odbojkaški Klub „DUBOČICA“ : SNAGA U PODMLATKU

LESKOVAC

Ženska sekcija Odbojkaškog kluba „Dubočica“ je formirana pre godinu dana. U klub je tada došlo 12 mlađih igračica koje nisu bile nigde registrovane, i četiri koje su bile u ŽOK „Leskovac“. Sa njima kao treneri rade Miloš Polić i Miodrag Rajković, koji kaže da je cilj bio stvaranje pionirske selekcije (devojčice rođene 2003. i 2004.) koja bi igrala na završnom takmičenju državnog prvenstva.
-Kroz utakmice regionalne lige smo želeli da te devojčice ojačaju, da imaju što više utakmica, kako bi se u igračkom smislu što brže razvile. Na kraju sezone zauzeli smo prvo mesto, u dvadeset utakmica doživeli samo jedan poraz, tako da ćemo sledeće godine igrati Drugu ligu „Istok“. Bez neke lažne skromnosti mogu da kažem da su devojčice prerasle ovu regionalnu ligu i ne bi imalo smisla da je opet igraju. Malo smo se i pojačali, imamo i dve devojčice rođene 2002. koje su u međuvremenu došle kod nas. Najmlađima, generaciji 2005/6. ćemo omogućiti da kao „Dubočica“ 2 igraju regionalnu ligu.
Na državnom prvenstvu je osvojeno šesto mesto.
-U regionu smo bili prvi i direktno se plasirali na državno prvenstvo,- kaže trener Rajković.
-Tamo smo u grupi bili drugi, a u razigravanju na kraju šesti od 12 ekipa. U utakmici za peto mesto smo poraženi tek u petom setu i to sa 13:15, što dovoljno govori koliko je meč bio neizvestan. Plasman je dobar, možda smo mogli i bolje, da dođemo i do četvrtog mesta, jer su tri prvoplasirane ekipe daleko ispred svih. Mi smo na kraju zadovoljni, s obzirom i na činjenicu da su sve naše igračice iz Leskovca, nemamo nikog sa strane.
U ovom trenutku klub ima 26 registrovanih igračica. Tome treba dodati i sekcije koje rade u osnovnim školama „Vuk Karadžić“, „Vasa Pelagić“ i „Josif Kostić“, tako da se dođe do brojke od 70-ak sportistkinja. Rajković kaže da taj broj varira, nekad je malo veći, nekad malo manji, zavisno od obaveza u školi, interesovanja…
-Za sledeću sezonu planiramo da se opet plasiramo na završni turnir pionirskog prvenstva Srbije i da ostvarimo bolji plasman nego ove godine. Od ove godine imamo i kadetsku ekipu. Što se tiče prvog tima, ako se pojačamo sa nekim devojčicama koje su perspektiva Srbije, možda čak dođemo i do prvog mesta.





ŽOK „Dubočica“ u svojim redovima ima i reprezentativku u mlađim kategorijama Vanju Ivanović. Njoj je poziv za pripreme za Balkanijadu stigao upravo dok smo razgovarali za naš nedeljnik.
Pogledaj vesti o: Odbojka,   Leskovac

Nastavak na novanasarec.org.rs...