Vojvodina pobednik Kupa izazivača

Izvor: Politika, 12.Apr.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina pobednik Kupa izazivača

LISABON – Odbojkaši Vojvodine ostvarili su najveći uspeh u istoriji srpske klupske odbojke pošto su osvojili Kup izazivača, uprkos porazu u revanš meču finala od Benfike u Lisabonu sa 3:2 (24:26, 21:25, 25:16, 25:23, 15:10).

Vojvodina je u prvom duelu u Novom Sadu pobedila sa 3:1, zbog čega joj je u Portugaliji bilo potrebno da osvoji dva seta i to je učinila već u prve dve deonice.

Ekipa Strahinje Kozića je u prvom finalu u klupskoj istoriji prigrabila trofej, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a najveći uspeh do sada bilo joj je treće mesto u Ligi šampiona.

Odbojkaši Vojvodine izborili su se i sa velikom podrškom sa tribina koju je imala Benfika u prepunoj hali u Lisabonu.

Prvi set igrao se poen za poen, Vojvodina se u finišu „odlepila” na 23:20, ali je ipak povela sa 1:0 posle drame „na razliku”. Prednost je dala samopouzdanje Vojvodini, koja je igrala mnogo bolje i dosta lakše osvojila drugi set - 25:21.

U nastavku su oba tima zaigrala dosta rasterećenije jer nije bilo rezultatskog značaja, ali je Benfika uspela da uvede meč u „odlučujući” peti set i zabeleži „Pirovu pobedu”.

Portugalski tim je iskoristio opuštanje Vojvodine, čiji igrači su već posle drugog kvartala počeli da slave pehar Kupa izazivača.

Sastav Vojvodine koji je osvojio Kup izazivača na čelu sa trenerom Strahinjom Kozićem: Stevan Simić, Lazar Kolarić, Čedomir Stanković, Borislav Petrović, Miloš Nadaždin, Milan Katić, Igor Jovanović, Nikola Peković, Veljko Petković, Dražen Luburić, Mihajlo Stanković i Miodrag Milutinov.

Odbojkaši Vojvodine su ove sezone ranije osvojili Kup Srbije, a očekuje ih i polufinale plej-ofa domaćeg prvenstva protiv Crvene zvezde.

------------------------------

Trener i odbojkaši Vojvodine presrećni

Trener odbojakša Vojvodine Strahinja Kozić rekao je da je presrećan što je njegov tim osvojio Kup izazivača, kao i da je ponosan na ekipu koja je izdržala pritisak u Lisabonu.

"Presrećan sam. Večeras smo ispisali istoriju kako klupske, tako i srpske odbojke. Malo sam se pribojavao ovog meča protiv Benfike, kako zbog pritiska, tako i zbog dvorane, ali su momci sve to izdržali i zasluženo osvojili trofej", rekao je Kozić posle meča.

Kapiten i najiskusniji prvotimac Novosađana Veljko Petković kazao je da je njegov tim imao pravi pristup na putu osvajanja evropskog trofeja.

"U ovom finalu se iskusnija ekipa pokazala neiskusno, naročito u drugoj utakmici... Kada je danas počeo meč, znao sam šta će da se desi. Mi smo ekipno rasli iz utakmice u utakmicu. Bio nam je plan da doguramo što dalje i na kraju smo došli do samog kraja. Svakoj utakmici smo prilazili isto i to nas je dovelo do trofeja", rekao je Petković.

Tehničar Igor Jovanović takođe je istakao dobar pristup.

"Najvažnije je da smo verovali u sebe i ostvarili smo taj san koji smo imali od početka, od kad smo počeli takmičenje u Evropi. Svaka čast momcima, upravi, stručnom štabu, niko nam nije stvarao pritisak. Presrećan sam, ovo je velika stvar, pogotovo za ovako mlad tim kao što je Vojvodina. Ovo je veliki podstrek za naše dalje karijere", rekao je Igor Jovanović.

Korektor Dražen Luburić kazao je da je tim svakom evropskom utakmicom sticao iskustvo.

"Naša smirenost u zarvšnicama je posledica toga što smo odigrali 12 evropskih utakmica i u svakoj smo sticali iskustvo. Drago mi je da su svi na terenu to pokazali", rekao je Luburić.

Agencije

objavljeno: 12.04.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVOSAĐANI POKORILI EVROPU: Odbojkaši Vojvodine osvojili trofej u Kupu izazivača

Izvor: Kurir, 12.Apr.2015

Odbojkaši novosadske Vojvodine osvojili su trofej u Kupu izazivača pošto su u finalnom dvomeču bili bolji od portugalske Benfike...U prvoj utakmici u Novom Sadu Vojvodina je slavila sa 3:1, pa su prva dva seta osvojena u Lisabonu bila dovoljna za veliki uspeh...U prvoj utakmici bilo je 25:19, 25:23,...

Nastavak na Kurir...

Odbojkaši Vojvodine osvojili Čelendž kup!

Izvor: RTS, 13.Apr.2015, 04:05

Veliki, istorijski uspeh za srpsku odbojku ostvarili su odbojkaši novosadske Vojvodine: oni su osvajači evropskog Čelendž kupa za sezonu 2014/15! U finalnom dvomeču savladana je portugalska Benfika, uprkos porazu od 3:2 u Lisabonu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.