Vojvodina napravila veliki projekat za evropsku budućnost! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina napravila veliki projekat za evropsku budućnost! (FOTO)

Ambiciozni odbojkaški klub čuva šampionsku generaciju.

Odbojkaški klub Vojvodina učinio je nešto što je danas u srpskom sportu skoro nezamislivo. Mladi talentovani igrači već po isteku prvog ugovora, a ponekad i ranije, idu trbuhom za kruhom, pokušavajući u inostranstvu da se izbore za svojih pet minuta, ali i da naplate kvalitet. Napornim radom, zalaganjem menadžmenta, uz podršku velikih kompanija, koje je pulu sponzora priključio novi predsednik Dragoljub Zbiljić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novosadski kolektiv uspeo je da obnovi ugovore sa kompletnom šampionskom generacijom mladih igrača, koji su stvarani u Vošinoj školi.

Upravo to bio je povod za svojevrsnu svečanost na kojoj su predsednik Dragoljub Zbiljić i generalni direktor Nikola Salatić govorili o važnom projektu, predstavili plan i ambicije za novu sezonu. Prisutnima su se takođe obratili i igrači koji su produžli ugovore, David Mehić, Miran Kujundžić, Božidar Vučićević (na tri godine), kao i Vuk Todorović i Pavle Perić (na četiri godine).

– Iskoristiću najpre priliku da srpskoj reprezentaciji poželim uspeh na finalnom turniru Lige nacija i da to bude uvertira za Svetsko prvenstvo. Kada je Vojvodina u pitanju, ovo je važan dan ne samo za nas, nego i za srpsku odbojku. Mi radimo svoj posao, ostvarujemo ono što smo obećali. Tačno pre godina dana sam došao u klub, pa je na neki način ovo i simbolika. Smatram da je ovo što smo uradili najveći uspeh, jer smo uspeli da sačuvamo celu jednu generaciju mladih igrača. I to najmanje na tri godine, a dvojica i na četiri. Davida Mehića definitivno smatram vođom te ekipe, tu je i Miran Kujundžić koji se takođe dokazao, te Božidar Vučićević, Pavle Perić jedan od najpotencijalnijih i Vuk Todorović, koji je pokazao klasu u prethodne dve sezone. Time smo kompletirali tim i hrabro idemo ka imperativu, a to je veći rezultat u Ligi šampiona u sezoni 2020/21. Prelazni rok je u toku, razmišljamo još o jednoj poziciji i razgovaramo o tome. Želim takođe da uputim javni poziv selektoru Nikoli Grbiću da uoči Svetskog prvenstva obrati pažnju i na spisak igrača Vojvodine. Neprijatno sam iznenađen što na finalnom turniru Lige nacija nije bar David Mehić – istakao je Zbiljić.

Zadovoljstvo nije krio ni generalni direktor Nikola Salatić.

– Na ovo čekamo 11-12 godina i zato je veliki uspeh to što smo konačno zadržali celu generaciju više od tog jednog ciklusa. Želim da zahvalim Gradu, gradonačelniku, Institutu za ratarstvo i povrtarstvo koji je učestvovao u stabilizaciji kluba, i na kraju naravno hvala predsedniku Zbiljiću i novom pulu sponzora, koji su omogućili sve ovo o čemu danas govorimo. Moram da kažem da smo ušli u ovaj projekat da jačamo Vojvodinu, ali i da mislimo o reprezentaciji i srpskoj odbojci. Siguran sam da će momci opravdati poverenje. Da dodam da je nešto ranije ugovor produžio i Stevan Simić, čime je zaokružena ova naša lepa priča.

Mladi korektor Božidar Vučićević poručio je da mu je drago što je ostao, dobio još jednu šansu i što će sa svojim drugarima u narednoj sezoni jurišati ka novim uspesima i izazovima.

– Srećan sam što smo baš mi ostali na okupu, jer smo zajedno prošli mlađe kategorije, u njima osvajali titule, a onda i u prvom timu bili šampioni poslednje dve sezone. Nadam se da ćemo sačuvati dobru atmosferu, da ćemo narednih godina biti nosioci i nastaviti da ostvarujemo željene rezultate – rekao je Miran Kujundžić.

David Mehić se zahvalio klubu na tome što je mladoj i perspektivnoj generaciji ukazao poverenje novim ugovorima.

– Nadam se da ćemo opravdati sve uloženo u nas. Novi Sad je grad odbojke sa dugom tradicijom, voleo bih da upravo mi ispišemo istoriju i neke nove vredne rezultate, o kojima će se pričati za deset godina. Takođe bih voleo da privučemo još više publike na tribine i da neki novi klinci, gledajući nas, požele da treniraju odbojku.

Mlađani Pavle Perić i Vuk Todorović, koji su produžili ugovor na četiri godine, zahvalili su se Upravi što je omogućila takve ugovore.

– Mnogo nam znači to što veruju u našu generaciju i što su nam omogućili uslove za napredak, a iskreno se nadam da će naredne godine biti još lepše i uspešnije – rekao je Perić.

Mlađani Todorović je bio oduševljen potpisivanjem ugovora:

- Srećan sam što sam ostao sa ovim momcima, jer sam s njima proveo dugo godina i ostvario dosta uspeha. Sada nam je cilj Liga šampiona i verujem da ćemo biti deo najjačeg klupskog takmičenja - dodao je Todorović.

Generalni direktor Nikola Salatić predočio je da posle kratkog odmora svi kreću u nove izazove.

– Pripreme počinju 1. avgusta, najpre će ekipa raditi u Novom Sadu, a onda će se najverovatnije preseliti u Vrnjačku Banju – istakao je on i prokomentarisao kratko žreb za kvalifikacije za Ligu šampiona:

– Mislim da smo u prva dva kola favoriti, a u trećem nas čekaju već jači protivnici. Iskreno se nadam Ligi šampiona.

Evropske ciljeve kratko i jasno nagovestio je predsednik Dragoljub Zbiljić.

– Poštujemo sve rivale, zadovoljni smo žrebom i zaista očekujem Vojvodinu u Ligi šampiona, pun Spens i podršku navijača. Sve osim toga smatram neuspehom - kaže Zbiljić.

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.