Vanja Grbić stvara šampione

Izvor: RTS, 19.Maj.2011, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanja Grbić stvara šampione

Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, četvrto po redu, biće ovog leta organizovano u Kragujevcu i Beogradu, dok će Novi Sad biti domaćin Evropskog šampionata. Zvanični promoter bič voleja u Srbiji biće naš legendarni odbojkaš Vladimir Grbić.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić rekao je da je zadovoljan jer je ove godine takmičenje u odbojci na pesku otišlo korak dalje, pošto je šampionat dobio internacionalni karakter.

"Izuzetno sam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponosan što je odbojka na pesku iz godine u godinu sve popularnija u Srbiji i što je naša zemlja dobila čast da organizuje najpreštižnija evropska nadmetanja", rekao je Boričić. On je dodao da će OSS od nedavno otvorene kuće fudbala u Staroj Pazov dobiti na korišćenje deo tog kompleksa gde će mlađe selekcije moći da treniraju, kao i da će jedna sala biti izdvojena za bič volej.

Najavi šampionata prisustvovala je i ministarka sporta i omladine Snežana Marković Samardžić, koja je pozdravila organizaciju takmičenja.

"Srbija duguje puno odbojci. Iako su u našoj zemlji sva pažnja poklanja fudbalu, košarci i drugim sportovima, odbojka je najpopularnija među školskom decom. Tome su doprineli rezultati kako muške, tako i ženske selekcije", rekla je Samardžić Marković. Ona je dodala da OSS brine o razvoju odbojke i pohvalila čelnike Saveza zbog popularizacije i razvoja tog sporta kod nas.

Zvanični promoter bič voleja u Srbiji biće naš legendarni odbojkaš Vladimir Grbić, koji je rekao da se prvi put sa tim sportom sreo u Italiji 1992. godine, gde je na turniru svetske kategorije postao viceprvak.

"Nisam mogao da se posvetim tom sportu zbog obaveza prema reprezentaciji i klubu. Sada sam veoma srećan što sam promoter bič voleja i verujem da će Srbija uspeti da iznedri tandem za Olimpijske igre", poručio je Grbić, koji će tokom turnira organizovati mini školu odbojke za mališane.

Prvi turnir Nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku biće održan u Kragujevcu od 16. do 19 juna, dok će drugi i ujedno finalni turnir biti na beogradskoj Adi Ciganliji od 25. do 28. avgusta. Za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku nadmetaće se 16 muških i osam ženskih timova, koji prođu kavlifikacioni turnir, čiji nagradni fond iznosi 11.500 evra.

Novi Sad će od 13. do 17. jula biti domaćin Evropskog šampionata, koji će na plaži "Štrand" okupiti najbolje ekipe u muškoj konkurencij, a nagradni fond tog turnira je 50.000 evra.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.