Svi na Adu!

Izvor: Press, 16.Jun.2010, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi na Adu!

Na Adi Ciganliji juče je zvanično otvorena letnja sezona kupanja. Ovog leta posetiocima su omogućeni besplatni časovi plivanja i vaterpola, a u ponudi su i škole odbojke na pesku i spid badmintona
Iako u upravi JP „Ada Ciganlija" kažu da su za otvaranje sezone čekali da se voda zagreje do propisanog standarda od 22 stepena, plivalište je i prethodnih nekoliko godina otvarano baš 15. juna.
Briga o bezbednosti
O >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bezbednosti kupača ovog leta brinuće više od 50 spasilaca i pet mobilnih ambulanti Hitne pomoći. Prema rečima Stevana Bjelića, načelnika Uprave policije za Beograd, o posetiocima će na Adi u jednoj smeni brinuti i 13 policijskih patrola PS Čukarica.

- Ove godine, pored dve postojeće, uvodi se još jedna patrola policajaca koji će na biciklima kontrolisati bezbednost ostrva. U noćnim smenama imaćemo i pešačke kontrole, a bude li potrebe, biće ih još više - istakao je Bjelić.
Kako tokom letnjih žega Ada dnevno ugosti i do 150.000 posetilaca, najčešća su lakša krivična dela, kao što su krađe mobilnih telefona ili drugih ličnih stvari kupača. Međutim, kako je naglasio Bjelić, samo angažovanjem policijskih patrola na biciklima, tokom prošle godine smanjen je procenat krađa za 39 odsto, dok je stopa kriminala smanjena za 25 odsto.
U novoj sezoni i makiška strana jezera dobila je status kupališta jer je ove godine na njoj izgrađeno šest platoa sa tuševima i česmama, a opremljena je i većim brojem hemijskih toaleta.

- I na desnoj strani jezera izgrađeno je šest tuš-platoa sa česmama, a povećan je i broj toaleta, čime i ova strana postaje kupalište. Na desnoj strani pravimo i biciklističku stazu u dužini od pet kilometara. Kada bude završena, sa već postojećom stazom imaćemo deset kilometara biciklističke staze, koja je deo evropske rute Dunavske biciklističke staze. Time ćemo povećati bezbednost i biciklista i pešaka na samoj Adi - najavio je Zoran Gajić, direktor JP „Ada Ciganlija".
Više mesta za parking
Bivši direktor JP „Ada Ciganlija", a sadašnji sekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović istakao je da je Ada i pored ekonomske krize ove sezone bogatija terenskim kompleksima i objektima, čime je sadržajnija ponuda kupališta.
- Izgradili smo teniski teren sa tvrdom podlogom, sportski centar za invalide, teretanu na otvorenom, pontonski bazen za vaterpolo i skijanje... Izgrađeno je i 350 novih parking mesta na makiškoj strani, koja će uz 1.700 mesta omogućiti većem broju sugrađana dolazak na jezero svojim vozilom - obećao je Petrović.     
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bezbedno kupanje i na makiškoj obali Ade

Izvor: 24sata, 16.Jun.2010

S tropskim vrućinama neizostavno je i uživanje u „morskoj” atmosferi na Adi Ciganliji, gde je juče zvanično otvorena sezona kupanja i na desnoj i na levoj obali jezera. Dok se kupate, sunčate ili besplatno savladavate osnove nekog od omiljenih sportova, o vašoj bezbednosti brinu policija, spasioci...

Nastavak na 24sata...

JURIŠ NA ADU

Izvor: Kurir, 16.Jun.2010

Ove sezone Beograđani dobijaju još jednu zvaničnu plažu - Makiš, izjavio Zoran Gajić, direktor JP Ada Ciganlija, na zvaničnom otvaranju ..Pravac Ada! Letnja kupališna sezona na beogradskom moru je otvorena!..Makiška strana je ove godine dobila zvaničan status kupališta. Postavljeni su hemijski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.