Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 08:42

Spektakularna odbojka i osveta za Rio: Moćni Mihajlov poslao Ruse po zlato, Brazilci bez finala još od Sidneja

Najbolji igrač Rusije blistao sa 22 poena

Strašna odbojka se igrala u Tokiju! Spektakularan meč, mnogo drame i na kraju pobeda Rusije sa 3:1 u setovima (18:25, 25:21, 26:24, 25:23) vredna finala!

Rusi se bore za peto olimpijsko zlato, prvo od Londona 2012, dok je Brazil ostao bez finala još od Sidneja 2000. godine. Na četiri naredna olimpijska turnira Brazilci su uzeli zlato, pa dva srebra i onda zlato u Riju. Posebnu motivaciju Rusima dao je poraz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz polufinala 2016. upravo od Brazila u polufinalu. Tada nisu mogli da odbrane zlato, na kraju su završili kao četvrti, pa im je ruska selekcija vratila milo za drago, po istom receptu.

Za sve je bio zaslužan moćni Maksim Mihajlov! Odbojkaš Zenita iz Kazanja briljirao je u najvažnijem meču na turniru, a svojoj zemlji obezbedio je sigurnu medalju sa 22 osvojena poena. Ispratio ga je Jegor Kljuka sa 15 osvojenih poena, a upravo je on zadao poslednji udarac sada već bivšem olimpijskom šampionu u odlučujućem četvrtom setu koji je doneo mnogo uzbuđenja.

Posle dva perioda igre koji su Brazilci, pa Rusi gotovo rutinski rešili u svoju korist, usledio je treći set gde su bili potrebni živci jaki kao strune! Brazil je u rukama imao 22:17, pa 23:19, ali onda je sve počelo da se okreće na vodenicu Rusa. Serijom 5:0 ruska selekcija napravila je spektakularan rezultatski zaokret uz frenetičnu odbranu i pristup gde se išlo na sve ili ništa. Ovog puta Rusija je i te kako profitirala! Jeste sila iz Južne Amerike uspela da stigne do 24:24, Ali su Jegor Kljuka posle dobre odbrane i Ilja Kurkajev na grešku Rikarda Souze overili taj period igre za velikih 2:1.

Usledio je četvrti set gde se praktično samo nastavilo ono što smo gledali ranije. Brazilci su dobro krenuli, Rusi potom dodali gas, počela su da se lome koplja gde je Mihajlov počeo da pravi veliku razliku, što je dovelo do vođstva rezultatom 18:15. Ali ni tu nije bio kraj. Brazilci su uzvratili, izjednačili, pa čak i imali vođstvo, poslednji put kod rezultata 22:21, samo što je to bio zapravo poslednji trzaj ekipe koja će prvi put od Sidneja da se bori za medalju slabiju od srebrne, ili čak ostane bez iste! Mihajlov i Kljuka su dokrajčili Brazil i lansirali Rusiju u finale.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Spektakularna odbojka i osveta za Rio: Moćni Mihajlov poslao Ruse po zlato, Brazilci prvi put bez finala još od Sidneja

Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021

Najbolji igrač Rusije blistao sa 22 poena..Strašna odbojka se igrala u Tokiju! Spektakularan meč, mnogo drame i na kraju pobeda Rusije sa 3:1 u setovima (18:25, 25:21, 26:24, 25:23) vredna finala! ..Rusi se bore za peto olimpijsko zlato, prvo od Londona 2012, dok je Brazil ostao bez finala još od...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.