Izvor: Radio 021, 19.Avg.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodan Kovač selektor odbojkaške reprezentacije Srbije umesto Nikole Grbića

Nekadašnji odbojkaški reprezentativac Slobodan Kovač postao je novi selektor nacionalnog tima Srbije.

Proslavljeni odbojkaš, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju i bronze na OI u Atalanti 1996. godine, vodiće reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu ove godine i kroz kvalifikacije za OI 2020.

Kako je saopštio Odbojkaški >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << savez Srbije, nakon tog ciklusa razgovaraće se o nastavku saradnje sa Kovačem.

Kovač je, inače, na klupi nasledio saigrača iz reprezentacije, Nikolu Grbića, sa kojim je saradnja raskinuta prošle nedelje.

Sa reprezentacijom Jugoslavije Kovač je osvojio sedam medalja, a nastupao je za nekoliko timova u tadašnjoj Jugoslaviji, potom Srbiji, Italiji, Grčkoj, Iranu, Kuvajtu. Četiri godine nastupao je i za Vojvodinu.

Trenersku karijeru počeo u Radničkom iz Kragujevca sa kojim je bio državni prvak, potom je prošao u Italiju, gde je sa Peruđom osvojio Kup Italije. Sa Halkbank Ankarom bio je dvostruki prvak Turske, a uzeo je i Kup u ovoj državi. Prošle sezone vodio je Belogorje Belgorod u Rusiji, a sa tim timom je osvojio Kup Izazivača. Vodio je reprezentacije Irana i Slovenije.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.