Školi „Petar Tasić“ savremena sportska oprema od ministra Udovičića

Izvor: juGmedia, 11.Apr.2018, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školi „Petar Tasić“ savremena sportska oprema od ministra Udovičića

Dve table, 2 gola, 2 zglobna koša, mreža za odbojku i 40 lopti za 4 kolektivna sporta, poklon je koji je danas ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić uručio OŠ „Petar Tasić“ u Leskovcu.

Reč je o „Akciji opremanja 10 posto fiskulturnih sala širom Srbije“ ovog ministarstva s ciljem, kako je kazao Udovičić, da se što veću broj dece uvede u sistem školskog sporta.

Za ove 4 godine uspeli smo da povećamo sa 125.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na 165.000 broj dece u sistemu školskog sporta. Želja nam je, pošto sanjamo san, da u naredne 2 godine premašimo cifru od 200.000“, kazao je Udovićić.

Reč je o najsavremnijom opremi i rekvizitima, o golovima na kojima se deca ne mogu povrediti. Tu salu koriste i mnogi sportski klubovi bez nadokande. Do kraja ove godine će biti opremljeno 150 fizičkih sala u Srbiji

Želja nam je da fizičke sale opremimo sportskom opremom i rekvizitima, da motivišemo decu da se bave sportom i rekreacijom, ali i da motivišemo profesore fizičkog vaspitanja da imaju uslove da se na najkvalitetniji način bave svojim poslom“, zaključio je Udovičić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i ovom prilikom je naglasio da grad ulaže velika sredstva u razvoj sporta, rekavši da se 2013. izdavajalo 23, a 2017 i 2018. godine po 55 miliona dinara, ne računajući milion evra na nivou godine za rad SRC Dubočica.

Uspeli smo poslednjih godina da izdvojimo i 40 miliona dinara za izgradnju 16 igrališta, što je itekako pomak, svesni da bez omladine i sporta nema ni razvoja našeg grada“, istakao je Cvetanović zahvaljujući se Udovičiću na donaciju, koji je s druge strane ocenio da je Cvetanović umanjio značaj Leskovca u vezi ulaganja u sport.

Grad Leskovac jeste jedan od lidera kada je reč o školskom sportu i lider kada je reč o sportu u školama, ali i na svim školskim takmičenjima“, zaključio je ministar omladine i sporta.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Udovičić uručio donaciju sportske opreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2018

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas u Leskovcu da to ministarstvo želi da pošalje jasnu poruku profesorima, roditeljima i svima da im je cilj da što više dece uvede u školski sport...Ministar je izjavio da je za četiri godine broj dece u sistemu školskog sporta sa 120.000...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.