Sjajna odbojka, pala Rusija! Srbija druga u grupi

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2018, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajna odbojka, pala Rusija! Srbija druga u grupi

Odbojkaši Srbije pobedili su u meču poslednjeg kola prve faze na Svetskom prvenstvu protiv Rusije rezultatom 3:2 (25:21, 24:26, 25:17, 22:25, 15:12), pa će nastaviti takmičenje u Bugarskoj.

Srbije je igrala veoma dobar meč u Bariju i napravila iznenađenje nanevši drugi poraz na prvenstvu selekciji Rusije.

Srbija je vodila sa 1:0 i 2:1 u setovima i izdržala nalete ruske selekcije, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u nekim momentima fantastično servirali. Naročito dobro Srbije je igrala u trećem setu, koji je osvojila sa 25:17.

Srbija sada, kao drugoplasirana (4 pobede) ide u H grupu u Varnu, a rivali će od petka biti Poljska (5 pobeda), Francuska (3 pobede) i Argentina (2 pobede). Tačan raspored i satnica mečeva biće naknadno određeni.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Atanasijević sa 23, Uroš Kovačević sa 21 poenom, a u Rusiji je Jegor Kljuka imao 19.

Srbija je nastupila u sastavu: Petrić, Okolić, Kovačević, Katić, Krsmanović, Jovović, Ivović, Atanasijević, Luburić, Majstorović, Podraščanin, Lisinac, Rosić, Kostić.

TOK MEČA mogli ste da pratite na sajtu Sport kluba, ali i u direktnom i ekskluzivnom prenosu na Sport klubu.

U zavisnosti od ishoda meča i mesta koje srpska selekcija zauzme u grupui C, Srbija će takmičenje na Svetskom prvenstvu nastaviti u Milanu ili u Bugarskoj, gde će se igrati završnica turnira.

Srbija startuje u sastavu Jovović (tehničar), Atanasijević (korektor), Lisinac i Podraščanin (srednji blokeri), Kovačević i Ivović (primači) i Rosić (libero).

Startna postave Rusije: Grankin (tehničar), Mihajlov (korektor), Volkov i Kljuka (primači), Kurkaev i Muzerski (srednji blokeri), Verbov (libero).

Rusija je bila u prednosti na početku seta, ali je Srbija stigla do izjednačenja 18:18 poenima Ivovića.

Srbija je u finišu sreta došla do dva poena prednosti, nakon što je nakon neuspešnog čelendža Rusa dosuđen auto nakon smeča Mihajlova.

Serbia wins an exciting 1st set 25-21 to take the early lead on Russia ! Can they keep the momentum going in the 2nd? #FIVBMensWCH

Match Centre has the stats you need: https://t.co/T6wssD5cQf#volleyball#volleyballWCHs@ossrbpic.twitter.com/ULRvqF5Ogs

Srbija je nakon servis-greške Volkova iskoristila drugu set-loptu i povela sa 1:0 nakon osvajanja seta rezultatom 25:20.

Najefikasniji srpski odbojkaš u prvom setu bio je Atanasijević sa 7 poena.

Rezultat je neizvestan i na startu drugog seta, a nakon kuvanja Muzerskog Rusija vodi sa 4:3.

Rusija sjajnim servisima Muzerskog dolazi do prednosti, ali nakon prvog tempa Lisinca Srbija je smanjila na 8:6. Rusija novom serijom dobrih servisa dolazi do 12:8, ali nakon lukavog kuvanja Uroša Kovačevića prednost je umanjena na tri poena.

Muzerski nastavlja da bude veliki problem za srpski prijem - as za 15:10.

Ipak, Srbija se brzo vraća u meč i nakon još jednog silovitog prvog tempa Lisinca dolazi do izjednačenja 16:16.

Ivović sjajno pogađa iz kontre protiv trojnog bloka iz zone 6 za 18:18.

Nakon fantastičnog kuvanja Atanasijevića Srbija dolazi do prednosti 23:22, a selektor Rusije traži tajm-aut.

Russia evens the match! They win the 2nd 24-26 & get to 1-1 with Serbia ! Big 3rd coming...who takes control? #FIVBMensWCH

Live stats are at Match Centre: https://t.co/hI7GFfuB1Q#volleyball#volleyballWCH@RusVolleyTeampic.twitter.com/H5dGe6rfFh

Srbija je pokušala da napadne iz kontre, ali je nakon bloka Rusije lopta ipak upala u polje Srbije. Nakon smeča Volkova lopta od bloka odlazi u aut, pa Rusija ima drugu set loptu, koju koristi, uprkos tome što su sudije gledale snimak.

Posle izjednačenog rezultata oko prvog tehničkog tajm-auta Srbija je stigla do prednosti i seriom od pet poena povela sa 13:8 nakon poena Atanasijevića. Seriju srpske selekcije prekinuo je Maksim Mihajlov.

Srbija nastavlja sa sjajnom igrom u trećem setu i posle drugog tehničkog tajm-auta, a posebno se istakao Ivović, koji je sam u bloku zaustavio Mihajlova za 17:10. Srbija je nastavila sa fantastičnom igrom u trećem setu, a trećeg seta dolazi nakon servis-greške Volkova i posle 90 minuta igre vodi sa 2:1 u setovima.

Serbia roars back to win the 3rd 25-17 & take the match lead 2-1 over Russia ! It sets up a fascinating 4th set! #FIVBMensWCH

Follow along at Match Centre: https://t.co/OUwDaJPvO1#volleyball#volleyballWCHs@ossrbpic.twitter.com/eLxg7ZaPkg

U četvrtom delu igre Rusija je u prvoj polovini seta došla do vođstva, koje je raslo do 14:7 nakon loše reakcije prijema Srbije.

Srbija je držala priključak tokom četvrtog seta, a nakon sjajnog smeč-servisa Srećka Lisinca uspela je da umanji prednost Rusije na 20:18.

Ipak, Rusija je nastavila sa dobrom igrom i održava dva poena prednosti, ali nakon odličnog servisa i smeča iz zone 6 Uroša Kovačevića, Srbija smanjuje na 23:21. Ipak, Kovačević potom promašuje servis, a Italijani koriste poklon, pa će o ishodu meča odlučivati peti set.

Odlučujući set bolje su otvorili Rusi, koji su osvojili prva tri poena, pre nego što je Atanasijević dijagonalom smanjio na 3:1.

Srbija je imala dobru šansu na 10:8 za Ruse, ali je na prvom tempu uhvaćen Srećko Lisinac. Nakon novog asa upravo Lisinca Rusija vodi samo sa 11:10, a posle još jednog sjajnog servisa Jovović spašava loptu i Atanasijević izjednačuje na 1:1.

Lisinac ponovo fantastično servira i rezultat je 12:11 za Srbiju.

Nakon servis-greške Maksima Mihajlova Srbija ima prvu meč-loptu.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.