Izvor: RTV 5, 25.Jul.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za zlatne niške odbojkaše (video)

Dan nakon povratka zlatnih niških odbojkaša, koji su sa Univerzitetskog prvenstva u Kordobi u Španiji, u Niš doneli najsjajnije medalje, u Gradskoj kući Niša priredjen je prijem, povodom ovog velikog uspeha. Ovi mladi sportisti kažu da ih je do zlatne medalje doveo entuzijazam, rad, naporno treniranje. Nažalost, ovi sportski talneti, karijeru nastavljaju daleko od Niša.
"Nemam rečI kako bih opisao trenutnu situaciju što se odbojke tiče u Nišu, nema ovde perspektive za nas, imamo trećeligaša, i svi mi imamo angažmane u inostranstvu, ili u nekom drugom gradu u Srbiji", kaže Aleksandar Pejčić, jedan od dobitnika zlatne medalje.
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić, kaže da će nova gradska vlast učiniti sve da se u odbojku I sport uopšte, u narednom periodu mnogo više ulaže.
"Ovi će momci uvek imati podršku Grada I Gradske uprave, a učinićemo sve da pronadjemo model da se više ulaže u sport na svim nivoima u gradu", kaže gradonačelnik Niša.

A kao jedna od najvećih potencijalnih investicija, trebalo bi da bude I nova hala kod tržnog centra Merkator.
"Pravno-imovinski odnosi su rešeni što se tog prostora tiče, sada je važan ekonomski momenat, ali, ako dobijemo zeleno svetlo, a imam informacije da jesmo na korak od toga, moguće je da gradnja nove velike hale uskoro I počne", kaže gradonačelnik Niša.    
Zlatni odbojkaši su od gradonačelnika, dobili i zlatnik sa likom cara Konstantina.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.