Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2021, 08:16

Odbojkaški svet ovo ne pamti: Dirljiv oproštaj Peruđe od "Magnuma" Atanasijevića (VIDEO)

Srpski korektor posle osam godina napustio redove Đavola i vratio se u poljski Belhatov. Bakljada, mnogo emocija na ispraćaju

Dirljiv oproštaj Peruđe od Bate. Doskorašnji kapiten Đavola Aleksandar Atanasijević posle osam godina napušta Italiju i voljeni klub. Vraća se u Poljsku, u Belhatov, tim iz kojeg je i stigao na Apenine i koji mu je bio prvi inostrani posle odlaska iz Partizana 2011. godine. Ne zaboravljaju u Peruđu doprinos koji je srpski korektor >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dao klubu sa kojim je 2018. godine stigao do istorijske titule, ali i triple krune u Italiji.

Ispred dvorane Bala Barton okupili su se navijači Peruđe koji su se uz bakljadu oprostili od Atanasijevića. Na ispraćaju velikog asa bio je i harizmazični vlasnik vicešampiona Italije Đino Sirči koji se biranima rečima oprostio od doskorašnjeg kapitena. Kada je dolazio u Peruđu predsednik kluba mu je dao nadimak Magnum. Poznato je da svim novajlijama gazda Đino bude "kum“.

"Atanasijević je veliki šampion koji je stvorio istoriju ovog kluba. Doneo je ovu odluku, to ne znači da se neće vratiti u Peruđu“, rekao je Sirči.

????Per sempre ❤

Ci vediamo presto ???? ❤ @AAtanasijevic https://t.co/aZIJbRQ5la pic.twitter.com/50xEYPZKDx

Atanasijević je imao lošu sezomu, najgoru u karijeri. Na početku se opravljao od operacije kolena. Kasnije je oboleo od virusa korona, pa je veći deo sezone bio na klupi. Bio je u nemilosti nekadašnjeg trenera Vitala Hejnena. Belgijanac ga je uporno držao na klupi, dobijao je šansu na kašičicu. Na njegovoj poziciji prednost je imao Holanđanin Ter Herst. Posle prvog meča finalne serije plej-ofa protiv Lubea, koju je tim iz Mačerate dobio sa 3:1, Sirči se odlučio za šok terapiju, smenio je Hejnena.

Atanasijević je odmah dobio šansu, dao veliki doprinos vraćanju brejka, pobedi u drugom meču finalne serije, ali je Lube u preostale dve bio mnogo bolji i odbranio krunu iz 2019. godine (prošle sezone šampionat je prekinut srdinom marta usled pandemije virusa korona).

21.00: (3,05) PSŽ (3,35) Mančester Siti (2,35)

Na proslavi ispred dvorane sve je bilo u znaku broja 14 koji je proslavio srpski repezentativac. Vidno uzbuđen, ganut pažnjom navijača i rukovodstva tima, Atanasijević je uzeo mikrofon i zapevao sa navijačima.

"Mnogo sam volim. Žao mi je što nismo pobedili u finalu, lepše i bilo da sam se s peharom oprostio od kluba. Uvek ću biti s vama i uvek možete da računate na mene“, istakao je Atanasijević.

14 - Aleksandar "Magnum" Atanasijevic

Ci sarebbero così tante cose da dire e non so da dove iniziare. Grazie per questi anni, grazie per tutto l'amore, per tutte le vittorie e per tutte le lacrime. Questa è una storia d'amore che non finirà❤️@AAtanasijevic

GRAZIE CAPITANO❤️???? pic.twitter.com/G0a53QQn36

Srpski korektor je još u februaru najavio da napušta Peruđu posle osam godina. Navijači su se nadali da će da se predomisli pošto je otišao belgijski stručnjak, ali je Magnum, kako ga zovu u Italiji, odliučio da se vrati u Belhatov.

"Iskreno, nisam očekivao sve ovo, ne znam kako da zahvalim navijačima koji su već toliko učinili za mene, a ovo je bilo veliko iznenađenje. Mnogo su nam nedostajali jer Peruđa nije isti tim bez navijača. Želim da im se zahvalim na ovom divnom oproštaju. Mislim da se to nikada nije dogodilo u svetu odbojke da ovako nekog isprate. Kada sam stigao ovde nisam shvatio da bi mi se tako nešto moglo dogoditi i još uvek ne shvatam da odlazim. Toliko su mi nedostajali, želeo bih da se još jednom vratim u zgradu sa Sirmanicima. Nadam se da ću se vratiti u budućnosti i videti neke utakmice i podržati tim s njima na tribinama. Mislim da je malo odbojkaša koji su se tako dobro snašli na jednom mestu i nisam mislio da će mi biti tako dobro prve godine kada sam stigao. Zahvaljujući navijačima, neću moći da nađem način da im se zahvalim dovoljno, za mene su jedinstveni i tako će ostati zauvek“, istakao je Atanasijević.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Odbojka,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Ovo se nikada nije dogodilo u svetu odbojke" VIDEO

Izvor: B92, 28.Apr.2021

Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević napustio je Peruđu nakon osam godina.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.