Odbojka na pesku u sedam gradova Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojka na pesku u sedam gradova Srbije

BEOGRAD -

Peto prvenstvo Srbije u odbojci na pesku "VIP Beach Masters 2012" igraće se ove godine kao liga u sedam gradova, dok će Novi Sad, od 4. do 8. jula, ponovo biti domaćin Evropskog šampionata.

Prvenstvo počinje u Kragujevcu od 22. do 24. juna, nastavlja se u Kladovu, Kanjiži, Baču, Bačkoj Palanaci, Novom Sadu, a završni turnir je u Beogradu od 30. avgusta do 2. septembra.

"Ove godine je nešto drugačiji sistem takmičenja. Pokušavamo svaki put da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odemo korak dalje. Imamo ligu, proširujemo bazu kako bismo postali velesila i u odbojci na pesku", rekao je promoter odbojke na pesku i potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Vanja Grbić.

Proslavljeni srpski odbojkaš će i ovog leta tokom turnira voditi školu odbojke za najmlađe.

Za titulu šampiona i šampionki Srbije nadmetaće se brojni timovi iz sedam gradova, a ukupni nagradni fond finalnog turnira iznosiće 11.500 evra.

Predsednik OSS Aleksandar Boričić najavio je izgradnju centra u kome bi igrači mogli da vežbaju tokom čitave godine.

"Naš hendikep je što nemamo uslove za trening preko zime i nadam se da ćemo uskoro rešiti taj problem. Počeli smo sa malim turnirom, zatim organizovali Balkansko takmičenje, a sada i Evropski šampionat u Novom Sadu. Svi znaju šta smo uradili u odbojci, a sada postajemo prepoznatljivi i u bič voleju", rekao je Boričić.

Predsednik UO kompanije "Vip mobile" Tanasis Kacirumpas rekao je da će prvenstvo Srbije u odbojci na pesku kvalitetom igre i ove godine privući brojne ljubitelje ovog sporta.

"Počeli smo pre četiri godine sa ciljem da se populariše odbojka na pesku, da Srbija izađe na evropsku scenu i pokaže kao dobar organziator takmičenje. Nećemo se ovde zaustaviti i želimo da opravdamo prošlogodišnje nivo organizacije", rekao je Kacirumpas.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSS: Najava bogate bič volej sezone

Izvor: B92, 17.Maj.2012

Peto prvenstvo Srbije u odbojci na pesku "VIP Beach Masters 2012" igraće se ove godine u sedam gradova, a Novi Sad će 4- 8. jula biti domaćin turnira za EP...Sistem takmičenja u prvenstvu Srbije je promenjen u odnosu na prethodne godine...Šampionat počinje u Kragujevcu od 22. do 24. juna, nastavlja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.