Odbojka imuna na politiku

Izvor: Politika, 02.Nov.2013, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojka imuna na politiku

Predsednik OSS Aleksandar Boričić kaže o tom savezu: „Nismo arogantni, nervozni, ne vršimo pritisak, već širimo pozitivnu energiju”

Jedan od retkih saveza koji je kod nas imun na političke promene u poslednje dve decenije – ujedno i jedan od najuspešnijih – jeste odbojkaški. Sve vreme na čelu tog saveza je Aleksandar Boričić (C. zvezda) a potpredsednik Nenad Golijanin (Partizan). Boričić objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kako im to polazi za rukom:

„Na Odbojkaški savez Srbije (OSS) nikada nije vršen nijedan pritisak političke prirode. Možda političarima nismo toliko interesantni kao neki drugi, ali s našim rezultatima značimo dosta u svetu. U ovom trenutku smo u šest najjačih federacija sveta. Nismo tu, svakako, po finansijama, ali po uticaju i rezultatima jesmo. Radimo odličnu stvar za državu, jer smo sport bez afera i imamo izuzetno pozitivan uticaj na mlade u svim sredinama”.

Boričić, koji je i prvi potpredsednik Evropske odbojkaške asocijacije (CEV), ističe da svaki savez ima svoju specifičnost:

Odbojka se igra na svih pet kontinenata, a mi svo ove godine imali 13 nacionalnih selekcija. Uspevamo zahvaljujući dobrom planiranju, dobroj komunikaciji sa Ministarstvom omladine i sporta, s međunarodnim federacijama, kao i s našim sponzorima među kojima se apsolutno ističe VIP. Vrlo važna stvar je i naša unutrašnja organizacija, gde su prioritet sve nacionalne selekcije.”

Predsednik OSS kaže da taj savez nikada ne kuka, čak i kad je situacija teška, već da dostojanstveno nosi svoje probleme:

„Dolazimo uvek sa određenim projektima i ukoliko neko želi da nas podrži, mi smo mu zahvalni. Ako kaže: ’izvinite’, samo neka nam to kaže što pre, pa je i tako sve uredu. Nismo arogantni, nervozni, ne vršimo pritisak, već širimo pozitivnu energiju. To je ono što mogu da kažem o OSS, a druge saveze neću da komentarišem. Ljudi u teškoj situaciji često idu kraćim putem, preko onih koji imaju političku moć. U Srbiji nemate mogućnost da sa svojim najboljim proizvodom izađete na tržište, da vam se sredstva kroz dobar rezultat vrate ili eventualno dobijete profit.”

A. M.

objavljeno: 03.11.2013
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.