Odbojka: Radnički pobednik Giginog memorijala

Izvor: Šumadija Press, 20.Okt.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojka: Radnički pobednik Giginog memorijala

U finalnom meču devetog međunarodnog Memorijalnog turnira „Aleksandar Gigović Giga“, organizator i domačin Radnički, savladao je tim Niša, novajliju u našoj odbojkaškoj Superligi.

Da bi došli do finalnog susreta, nišlije su iznenadile ekipu Partizana i pobedile ga sa 3:1 (19:25, 25:17,25:20,26:24), dok su Kragujevčani bili bolji od Radnika iz Bijeljine, savladavši ga maksimalnim rezultatom, ali vrlo tesnom razlikom u setovima – 3:0 (25:23, 25:23, 25:19).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press <<
Radnički – Niš 3:1 (25:22, 25:23, 19:25, 25:23)

RADNIČKI: Pavlović 1, Borovićanin 10, Goić 8, Martinović 7, Petrović, Vulović 16, Ivanović, Ilić 12, Kovač, Rajković 4, Kočanović 4, Pantović (libero), Protić (libero)

NIŠ: Pejčić 1, Kuburović 1, Perović 13, Tošić, Jelić, Stamenković, Stojković, 10, Kostadinović (libero), Pržić 13, Mijalković 14, Opačić 15, Angelovski (libero), Ilić, Jović.

U pobedničkom timu, na oba meča istakao se primač Dušan Vulović, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, a očigledno je i da veliko pojačanje Kragujevčana predstavlja povratak korektora Uglješe Ilića. Pored njega, Radničkom je pristupio i Boris Martinović, doskorašnji bloker Crvene zvezde.

– Po završetku prošle sezone, kada smo ostali bez najboljih igrača, mislili smo da ćemo se boriti za opstanak u Superligi. Međutim, uspeli smo da prevaziđemo probleme i formiramo ekipu koja može da se bori za mesto u sredini tabele pa čak i za plasman u plej-of, što smo i potvrdili na turniru, koji je bio generalna proba pred start prvenstva – ističe Predrag Srećković, trener Radničkog.

Interesantno je da su u ekipi iz Niša, najbolji bili nekadašnji igrači Radničkog Nemanja Opačić i Ivan Perović.

U duelu za treće mesto, Partizan je maksimalnoim rezultatom (3:0) savladao Radnika iz Bijeljine.

Najboljem igraču turnira Dušanu Vuloviću, pehar je uručio Nebojša Gigović, otac prerano preminulog kragujevačkog vrhunskog igrača, a trofej pobedničkoj ekipi uručio je Slobodan-Boba Kovač, proslavljeni odbojkaš, nekadašnji igrač i trener Radničkog.

Da podsetimo, Radnički ovaj turnir organizuje u znak sećanja na talentovanog igrača Aleksandra Gigovića, koji preminuo 28. jula 2007. godine, u 25. godini, u Ivanjici, na pripremama reprezentacije Srbije za Univezijadu.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.