Odbojka: Iz prestonice u istoriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 13:11

Odbojka: Iz prestonice u istoriju

Konačno je stiglo vreme da probirljiva novosadska odbojkaška publika u svom gradu uživa u superligaškoj ženskoj odbojci. Žreb je hteo da odbojkašice Novog Sada na otvaranju sezone, u subotu, gostuju u osmini finala Kupa Srbije u Beogradu ekipi Partizana, a za nedelju dana u 1. kolu Super lige još jednoj ekipi sa dugom i plodnom tradicijom TENT-u u Obrenovcu.

„Mislim do smo dostigli dobar nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igre i da možemo da pružimo dobru igru na otvaranju ovogodišnje odbojkaške sezone prtotiv odbojkašica Partizana. Naravno imeprativ je pobeda, ali neka slavi ko bude bolji,“ kaže iskusni strateg Novosađanki Veselin Petrović.

Sigurno, prioritet u ovoj sezoni je naša domaća Superliga u kojoj odbojkašice Novog Sada očekuju veliki izazovi i borba za superligaško mesto pod našim odbojkaškim suncem. U 1. kolu Super lige putuju u Obrenovac, gde ih očekuje ekipa TENT– a.

„Naš prioritet je da izborimo opstanak u Super ligi. TENT je dugo u vrhu superligaškog karavana i višegodišnji je učesnik međunarodnih kupova. Učinićemo sve da pružimo ono najbolje što znamo i umemo. Renomirani tim iz vrha naše odbojke je veliki motiv za naš prvenac u domaćem šampionatu i uradićemo sve da dođemo da pokažemo dobru igru, a ako nam se kockice slože, i postignemo dobar rezultat,“ dodaje Petrović.

Roster Novosađanki je zatvoren na vreme što je omogućilo da veći deo tima kuje formu duži period zajedno. Superligašaka takmičenja za svaku od njih veliki su izazov.

„Spremale smo se dugo. Atmosfera u timu je sjajna i to nam daje motiv i nadu da budemo uspešne na otvaranju takmičarske sezone. Motivisane samo i protiv odbojkašica Partizana i TENT-a. Fizički smo spremne, odabraćemo dobru taktiku i verujem u pozitivan ishod u utakmici protiv Partizana. U prvenstvu u 1. kolu gostujemo u Obrenovcu TENT – u. O njemu ćemo razmišljati tek posle utakmice sa odbojkašicama Partizana. U prvenstvu nam je osnovni cilj da napdnemo sredinu tabele i da postanemo stabilan Superligaš,“ ističe tehničar odbojkašica Novog Sada Emilija Mihajlović.

Inače, Novosađanke u sezoni očekuju veliku podršku sa tribina jer Srpska Atina nakon više od deciije ima predstavnice i u našem elitnom ženskom odbojkaškom takmičenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.