Nikola Grbić – najbolji odbojkaš svih vremena

Izvor: Studnel.com, 06.Sep.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Grbić – najbolji odbojkaš svih vremena

Spada u najbolje odbojkaše svih vremena, a kako kažu sportski analitičari, on je svojim dizanjima i kuvanjima oduševljavao sve ljubitelje odbojke. Retki su oni igrači koji se mogu pohvaliti time da su ostavili tako dubok trag u nekom sportu, kao što je on to uradio, a činjenica koja to potvrđuje je svakako i to da je tokom svoje karijere igrao u tri zemlje: za Banat i Vojvodinu u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << čak osam klubova u Italiji i Zenit u Rusiji. Ovaj talentovani svetski priznati sportista nosio je nacionalni dres više od petnaest godina.
Osvajao je mnoga značajna priznanja i trofeje zahvaljujući svojoj visokoj posvećenosti profesiji. I dok su se polički poreci smenjivali, on je sa nacionalnim timovima Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, a potom i Srbije u periodu 1995–2010. godine osvojio ukupno 19 medalja. Sa reprezentacijom je postao olimpijski šampion u Sidneju 2000. godine, a godinu dana kasnije i evropski prvak. Među brojnim odličjima koje je osvajao na svetskim i kontinentalnim takmičenjima, značajna je i bronzana medalja na Svetskom prvenstvu u Italiji 2010. godine. Svoje sportske podvige od 1992. godine dokazao je i u Italiji, gde je igrao za klub Cuneo.

Foto: www.mozzartsport.com
Nikola Grbić je prošle godine završio bogatu igračku karijeru osvajanjem titule prvaka Rusije sa Zenitom iz Kazanja, a potom je postao trener Sir Safety Perugia, vicešampiona Italije. Proglašen je 1997. za najboljeg igrača Evrope, a 2013. godine je primljen u Odbojkašku aleju slavnih u Miliču, u Poljskoj. Ove godine imenovan je za prvog trenera muške seniorske selekcije Srbije.
Nikola potiče iz porodice uspešnih sportista. Naime, njegov otac, istaknuti Miloš Grbić, igrao je u reprezentaciji Jugoslavije, a brat Vladimir, poznatiji kao Vanja, jedan je od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena. Porodična stabilnost daje mu vetar u leđa da bude sve uspešniji. Nekoliko meseci nakon razvoda petogodišnjeg braka sa srednjoškolskom ljubavlju Milicom 2003. godine, Nikola je upoznao ženu svog života Stanislavu. Srećni par je posle tri godine ljubavi – 15. jula 2006. godine u Vojvodini krunisao svoju vezu brakom. Iako je zbog obaveza često razdvojen od voljene žene i sinova, Matije i Miloša, sportista ističe da su oni smisao njegovog života. 
Izvori: b92.net , sport.blic.rs, hellomagazin.rs.

nikola grbicodbojkareprezentacija srbijena danasnji danbiografija

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.