Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: Dokazali smo da nam je mesto tu gde smo

Odbojkaški reprezentativac Uroš Kovačević rekao je danas da je ponosan na svoju ekipu koja je osvajanjem Evropskog prvenstva uradila nešto u šta su mnogi sumnjali i dokazala da joj je mesto u vrhu.

"Posle osam godina evo opet nas na krovu Evrope. To je bio naš san, san naše generacije, ostvarili smo ga. Ponosan sam na saigrače i stručni štab... Ponavljam se, ali uradili smo nešto u šta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su mnogi sumnjali. Dokazali smo da nam je mesto tu gde smo", rekao je Kovačević novinarima po dolasku u Beograd.

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je sinoć treću titulu prvaka Evrope pošto je u Parizu u finalu Evropskog prvenstva pobedila Sloveniju sa 3:1.

"Ja sam uvek verovao u ovu ekipu jer imamo velike, ali baš velike šampione u ekipi. Bari je bio podstrek da se na teren vratimo još jači", rekao je MVP Evropskog prvenstva.

Libero Neven Majstorović rekao je da je Srbija, posle turbulentnog perioda, pokazala da je veliki tim.

"Osećaj je fenomenalan. Kad vas dočaka ovoliki broj ljudi, večeras verovatno još veći ispred Skupštine shvatite da ste uradili veliku stvar", rekao je Majstorović.

"Posle turbulentnog perioda i neuspeha na kvalifikacionom turniru u Bariju jedino što nam je preostalo je da pokažemo da ova generacija zaista vredi. Počeli smo smo možda malo i sami da sumnjamo, osporavani sa drugih strana, ali smo pokazali da smo veliki tim, velika porodica, samo tako smo došli do ovog zlata", dodao je on.

Majstorović je istakao da će osvojeno zlato mnogo značiti timu na polju samopouzdanja pred turnir u Berlinu.

"Ovo zlato će nam mnogo značiti na polju samopouzdanja, na polju vere da kada igramo našu najbolju odbojku možemo pobediti bukvalno bilo koju reprezentaciju na svetu. Biće naporan turnir u Berlinu, mini Evropsko prvenstvo, ali na nama je da pokažemo ovu energiju i snagu i mislim da neće biti problema da se nađemo u Tokiju", rekao je Majstorović.

Skupština grada Beograda organizovaće večeras doček odbojkaške reprezentacije Srbije ispred Starog dvora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kovačević: Uradili smo nešto u šta su mnogi sumnjali

Izvor: B92, 30.Sep.2019

Uroš Kovačević, odbojkaški reprezentativac Srbije, rekao je da je ponosan na svoju ekipu koja je je osvojila Evropski šampionat...On je dodao da je naša selekcija na prvenstvu uradila nešto u šta su mnogi sumnjali i dokazala da joj je mesto u vrhu..."Posle osam godina evo opet nas na krovu Evrope....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.