Zvezdin predlog FSS: Suspendujte odluke

Izvor: Mondo, 09.Mar.2018, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin predlog FSS: Suspendujte odluke

Upravni odbor crveno-belih održao hitnu sednicu i potom se obratio Fudbalskom savezu Srbije.

Foto: MONDO/J.Terzić

Kažnjeni su zbog izdavanja saopštenja, ali u Crvenoj zvezdi rešili su da se upravo na taj način obrate Fudbalskom savezu Srbije, jer smatraju da su najnovije odluke koje je donela Disciplinska komisija te organizacije "neutemeljene i suprotne Ustavu Republike Srbije".

Saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << crveno-belih prenosimo u celosti:

"Povodom odluke disciplinske komisije FSS o kaznama izrečenim fudbalskom klubu i predsedniku FК Crvena zvezda, Upravni odbor FК Crvena zvezda održao je hitnu sednicu i zaključio:

- Da se obrati FS Srbije sa predlogom da ove odluke Disciplinske komisije suspenduje kao neutemeljene i suprotne Ustavu Republike Srbije, zakonima i osnovnim međunarodno prihvaćenim pravima na javnu reč i kritiku, posebno kritiku javnih funkcionera.

- U slučaju da FSS ne suspenduje ove odluke FК Crvena zvezda će da iskoristi sva svoja prava na žalbu, a posebno žalbu Ustavnom sudu Republike Srbije s obzirom na nesaglasnost akata po kojima su ove odluke donesene sa Ustavom Republike Srbije.

- UO takođe ocenjuje da učestale prepiske klubova Superlige, ponekad i preterane, samo potvrđuju stav FК Crvena zvezda da je potrebno da postoji Zajednica klubova Superlige i IO Zajednice gde bi svaki od 16 klubova imao svog predstavnika, a na kome bi se problemi analizirali i otklanjali u skladu sa tradicijom u zemlji i praksom u međunarodnom fudbalu".

Podsetimo, Disciplinska komisija FSS odlučila je da kazni Crvenu zvezdu i Partizan oduzimanjem po dva boda zbog "neprimerenih optužbi i klevetanja u svojim redovnim saopštenjima". Kažnjen je i Radnički iz Niša, ali novčano, kao i funkcioneri Milorad Vučelić (Partizan), Miloš Vazura (Partizan), Svetozar Mijailović (Crvena zvezda), odnosno treneri Ilija Stolica (Vojvodina), Boban Dmitrović (Radnički Niš) i Nenad Lalatović (Čukarički)".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.