Zvezda uzvraća udarac: Nek probaju da nas izbace

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2010, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda uzvraća udarac: Nek probaju da nas izbace

Fudbalski klub Crvena zvezda tvrdi da "pojedinci" žele da destabilizuju "crveno-bele" pretnjama da će ovaj klub biti suspendovan u slučaju da ne izmiri dugovanja do početka prolećnog dela sezone u Superligi Srbije.

"Postalo je pravilo da se pred svaku važnu utakmicu Crvene zvezde pokušava sa destabilizicijom kluba. Tako se pred derbi koji u subotu igramo sa Vojvodinom oglasio sekretar Zajednice superligaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Miodrag Janković sa pretnjom da će da suspenduje Crvenu zvezdu iz takmičenja ako ne plati neka dugovanja prema pojedinim domačim klubovima", kažu iz uprave crveno-belih i objašnjavaju:

"Prvo, dugovanja postoje i mnogo su manja nego što gospodin Janković priča. Drugo, skoro svaki klub u Ligi duguje ali se gospodin Janković setio samo Crvene zvezde. Treće, u vreme ekonomske krize svedoci smo da država sa teškoćama plaća uredno svoje račune, da najveće svetske kompanije imaju finansijske probleme pa i da najbogatiji evropski klubovi duguju stotine miliona evra. Četvrto, Zvezda ima i dugovanja ali i potraživanja. Nekoliko velikih španskih i francuskih klubova su nam dužni oko 2,5 miliona evra. Peto, niko zbog dugovanja ne preti najvećim evropskim klubovima, ni klubovima koji duguju Zvezdi. U svakodnevnim kontaktima se traže rešenja u interesu svih".

Osvajač Kupa zamera Jankoviću zbog toga što "preti, umesto da pomaže", i radi svoj posao.

Crvena zvezda ima rok do 27. februara 2011. godine, kada je zakazan nastavak takmičenja u Jelen Superligi, da isplati sva dugovanja.

"Zapanjeni smo time da je gospodin Janković otvoreno najavio da Zvezda neće moći da se licencira za evropska takmičenja, a činjenice su sasvim drugačije. Crvena zvezda se prošle godine, sama i bez ičije pomoći, prva od svih srpskih klubova licencirala za evropska takmičenja što može da potvrdi Fudbalski savez Srbije. Ne treba zanemariti ni činjenicu da se vest o 'Zvezdinim dugovima' plasira namerno pred početak prelaznog roka kako bi se klub omeo i u tim aktivnostima. Zvezda će svoje obaveze rešavati u skladu sa svojim mogućnostima. Tako smo nedavno isplatili domaćeg igrača koji je igrao u Zvezdi do 2005. a zajedno sa FIFA našli rešenje za nekoliko stranih igrača kojima se godinama unazad dugovao novac. FIFA je pomogla, i nama, i tim igračima i rešili smo problem. Nažalost, sekretar Zajednice superligaša preti, umesto da pomogne. Posao sekretara Zajednice je da posreduje između klubova i da traži rešenja. Upozoravam da u ovakvoj situaciji ne treba nikome pretiti, a pogotovo ne Crvenoj zvezdi, već tražiti rešenja. A na izjave da će neko Zvezdu izbaciti iz domaće lige, naša poruka je jasna - neka probaju!".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Neka probaju da nas izbace"

Izvor: RTS, 01.Dec.2010

Neka samo probaju da nas izbace, poruka je poslovnog sekretara Crvene zvezde Đorđa Stefanovića, na najave Zajednice Superligaša da bi zbog dugova mogli da suspenduju crveno-bele iz takmičenja. Stefanović naglasio da osim dugova Zvezda ima i potraživanja od preko dva miliona evra...Najave da bi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.