Zvezda osporava da duguje Ivanu Dudiću 500.000 DM

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2011, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda osporava da duguje Ivanu Dudiću 500.000 DM

Fudbalski klub Crvena zvezda osporio je na suđenju da je od nekadašnjeg fudbalera tog kluba Ivana Dudića protivpravno prisvojio 500.000 nemačkih maraka od njegovog transfera u portugalsku „Benfiku”.

Od Dudićevog transfera na račun kluba legao je samo iznos koji je opredelio Upravni odbor da treba da pripadne „Zvezdi” i za sve što je naplaćeno imamo dokumentaciju, izjavio je punomoćnik kluba Boris Bogdanović osporavajući tužbeni zahtev Dudića pred Višim sudom u Beogradu.
– Ako je neko nešto nelegalno prisvojio, to nije bio fudbalski klub istakao je Bogdanović.
Dudić je tužio svoj nekadašnji klub zbog sticanja bez osnova, odnosno neosnovanog bogaćenja, tvrdeći da je klub protivpravno prisvojio 500.000 nemačkih maraka koje je trebalo da pripadnu njemu od transfera u „Benfiku”.
On nije prisustvovao suđenju, u tužbi tvrdi da je trebalo da dobije dva miliona nemačkih maraka za prelazak iz Zvezde u Benfiku ali da je ostao kratak za pola miliona nemačkih maraka. Njegov punomoćnik Goran Stanivuk rekao je na današnjem suđenju da je Zvezda tužila Benfiku sudu u Lisabonu zbog neisplaćivanja spornih 500.000 maraka, ali da ne zna ishod tog postupka jer Dudić nije učestvao u njemu.
Takođe, on je predložio sudu da pribavi spise iz krivičnog predmeta koji se vodi protiv nekadašnjih funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića, Miloša Marinkovića i fudbalskog menadžera Ranka Stojića, koji je u ime beogradskog kluba zaključio ugovor o njegovom transferu sa Portugalcima, tvrdeći da u njima postoji informacija o „lisabonskom sporu”.
Zbog zloupotrebe službenog položaja i protivpravnog prisvajanja dela sredstava od Dudićevog transfera optuženi su Džajić i Stojić. Optužnica tereti Džajića, koji je tada bio predsednik kluba, i Stojića, kao ovlašćenog FIFA menadžera i vlasnika preduzeća „Pro ejdžensi”, da su oštetili klub za pet miliona nemačkih maraka prilikom prelaska Dudića u Benfiku.
Fudbaler je ranije od Višeg suda zatražio da mu odobri status oštećenog u procesu protiv čelnika „Zvezde” i Stojića, ali o tome još nije odlučeno.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.