Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2018, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na +13

Fudbaleri Zvezde pobedili su ekipu OFK Bačke na stadionu "Rajko Mitić" u poslednjoj utakmici 14. kola fudbalske Superlige.

Meč je rešen praktično već u prvih 15 minuta meča kada je Zvezda povela 2:0, da bi kasnije pobedu samo potvrdio Veljko Simić u drugom poluvremenu.

Golove za domaćina davali su Milan Pavkov, Marko Gobeljić i Simić, za goste je pogodio Radinović, a crveno-beli su sigurnom igrom i pobedom nad Bačkom stvorili zalihu od čak 13 bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u odnosu na "večitog rivala", tim Partizana.

Timu Zvezde su se posle povreda priključili Marko Marin i Milan Rodić, ali je centralna figura prvog poluvremena bio napadač Milan Pavkov.

- Kraj utakmice!

- 90. minut - Jovančić kroz sredinu za Joveljića, mladi napadač je u padu šutirao preko gola. Atraktivan pokušaj igrača Zvezde u smiraj utakmice.

- 85. minut - Dobar pokušaj Mladenovića! Nemanja Mladenović je probao "biciklicu" u kaznenom prostoru Zvezde, uspeo je da šutira, Borjan je malo nesigurno reagovao ali je odbranio.

- 76. minut - Crveni karton za Živkovića!

Srnić je istrčao kroz odbranu Bačke, Živković ga je sustigao i oborio s leđa, a sudija je pokazao da je to crveni karton jer je Živković bio poslednji igrač odbrane gostiju.

- 70. minut - Odlična odbrana Zogovića! Simić je lepo predriblao svog čuvara i iz sredine šutirao u Zogovića koji je još jednom dobro odbranio.

- 64. minut - GOL! 3:1! Uglješa Radinović!

Gavrić je video Radinovića koji dotrčava do 20 metara i dodao loptu, Radinović je šutirao i na sličan način kao i Pavkov – po zemlji, u donji desni ugao, jako i precizno pogađa mrežu Milana Borjana.

- 62. minut - GOL! 3:0! Veljko Simić!

Krenuo je Simić sam ka golu gostiju, šutirao je sa distance po zemlji, lopta je na putu do gola zakačila nogu Živkovića i podigla se uvis dovoljno da prevari Zogovića i uđe u mrežu.

- 52. minut - Velika šansa za Pavkova!

Odlično je centrirao Rodić, lopta je pala između peterca i bele tačke ali to nije bilo dovoljno Pavkovu da drugi put zatrese mrežu Bačke, jer je šutirao snažno i previsoko.

- 47. minut - Marin je kroz sredinu ubacio loptu do Simića koji je za korak ostao kratak. Da je stigao loptu, Simić bi bio sam ispred Zogovića.

- Poluvreme...

Uzbudljivih 45 minuta je iza nas, očekujemo da akteri meča uskoro ponovo istrče na teren.

[2:0]

#fkcz #czvbač pic.twitter.com/DMOwzV72rK
— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) 31. октобар 2018.

- 39. minut - Centaršut Gobeljića je bio idealan, ali je bila fantastična i odbrana Bojana Zogovića koji je Pavkovu odbranio stopostotnu šansu za 3:0.

- 37. minut - Marin je loše zahvatio loptu sa 16 metara, ona je stigla do Pavkova koji je u trenutku udarca Marina bio u ofsajdu. Šutirao je i Pavkov i zatresao mrežu, ali su sudije opravdano pokazale nedozvoljenu poziciju.

- 29. minut - Leđima je okrenut golu bio Mićić, petom je okrenuo Vujadina Savića i dao sebi for u kaznenom prostoru, šutirao desnom nogom pored gola. Lep pokušaj igrača Bačke.

- 16. minut - GOL! 2:0! Marko Gobeljić!

Marin je uposlio Simića koji je cenrtirao sa leve strane, loptu je glavom kačio Ilić u kaznenom prostoru Bačke, tek toliko da je podigne na lep volej Marka Gobeljića. Gobeljić pogađa malu mrežu gola Zogovića iz Zvezda duplira prednost.

- 11. minut - Pokušaj Pavkova sa sredine terena! Probao je Pavkov da lobuje golmana Bačke ali nije zahvatio loptu onako kako je želeo...

- 9. minut - Prvi pokušaj gostiju! Grabež je dobro prošao po krilu, centrirao na desnu stranu, odakle je lopta vraćena Pantiću koji nedovoljno snažno šutira ka golu Zvezde.

- 1. minut - GOL! 1:0! Milan Pavkov!

Zvezda vodi od prvog minuta tj. od 26. sekunde golom pavkova sa ivice šesnaesterca!

- Utakmica je počela...

Fudbaleri Crvene zvezde pokušaće da nastave seriju pobeda, posle pet uzastopnih pobeda u nakon večitog derbija.

U 14. kolu pokušaće da upišu i 13. pobedu u Superligi, pošto im u goste dolazi jedanaestoplasirana OFK Bačka.

Aktuelni šampion i vodeći tim nacionalnog prvenstva ima kadrovske probleme, pa će iz tima ponovo izostati Ričmond Boaći i Branko Jovičić, ali su se na teren vratili Milan Rodić i Marko Marin.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Savić, Degenek, Rodić - Jovančić, Čaušić - Srnić, Marin, Simić - Pavkov.

OFK Bačka: Zogović - Jovanović, Ilić, Živković, Mladenović - Grabež, M. Pantić, Gavrić, Kojić, Mićić - Čeković.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.