Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 11:04

Žoržinjo: Tuhel prepoznao kakav nam fudbal odgovara, doneo je nove ideje

"Imam brazilsku tehniku, ali na terenu se trudim da sve izvedem brže i jednostavnije, s manje dodira - to sam naučio u Italiji"...

Vezista Čelsija, Brazilac Žoržinjo, govorio je na dan velikog derbija protiv Mančester Junajteda o renesansi Plavaca pod novim menadžerom Tomasom Tuhelom, zatim o svojim brazilskim korenima i italijanskom nasleđu, utakmici koja bi u potpunosti mogla da vrati njega i njegove drugove u trku za Ligu šampiona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Čelsi nije poražen na osam uzastopnih utakmica, slavio je protiv Atletiko Madrida u Ligi šampiona i četiri od poslednjih pet utakmica u Premijer ligi uspeo je da dobije.

"Ko ne bi bio srećan? Dobro nam ide, pobeđujemo", počeo je kraći razgovor za portal Mozzart Sport Kenya. "Tomas Tuhel nam je doneo neke nove ideje o tome kako treba da igramo. Do sada sve funkcioniše kako treba, potrudićemo se da tako i ostane".

A kada govorimo o konkretnim promenama Žoržinjo kaže:

"Pokušava da nam objasni kako da igramo sa što više poseda na polovini protivnika. Traži rešenja u kratkim pasovima, forsira gegenpres - kontra presing. Kontrolišemo igru više nego ranije. I nama to odgovara. Osećam se veoma dobro igrajući na taj način. Imamo sposobnost i karakteristike za taj stil fudbala. Tuhel je to dobro uočio".

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Žoržinjo je rođen u Brazilu. U Italiju se preselio sa 15 godina, tako da se fudbalski obrazovao i oblikovao u Evropi.

"Imam brazilsku tehniku, ali na terenu se trudim da sve izvedem brže i jednostavnije, s manje dodira - to sam naučio u Italiji, da budem iskren. Takođe, tu je i znanje koje sam dobio u Kalču kada govorimo o defanzivi. U Brazilu je sreća igranja od suštinskog značaja. Svi se trude da budu srećni dok igraju i da usreće one što gledaju. naravno, postaje još bolje gledati tu modofikovanu, nadograđenu verziju takvog fudbala kada igrači u Evropi nauče da taktiku uključe u sve to".

Žoržinjo je za Mozzart Sport Kenya izneo i neka razmišljanja o afričkom fudbalu.

"Da budem iskren, ne znam mnogo o tamošnjim fudbalerima. Poznati su samo oni s kojima igram u timu, ili oni protiv kojih igram. Ono što je kod njih najjače strane jesu fizikalije. To je nešto posebno".

Oči fudbalskog sveta, uključujući i Afriku, danas popodne biće usmerene ka Stamford bridžu, gde gostuje Mančester Junajted...

"Nadamo se novoj pobedi. Treba da ostanemo mirni i da nastavimo s dobrim radom. Rezultati će nastaviti da dolaze", zaključio je Žoržinjo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.