Zlato košarkaša je samo kratko bila udarna sportska vest u Nemačkoj

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 22:10

Zlato košarkaša je samo kratko bila udarna sportska vest u Nemačkoj

Istog dana kada su košarkaši Nemačke postali svetski prvaci, fudbaleri su ostali bez selektora posle otkaza Hansiju Fliku.

Sada je najvažnija tema, važnija od bilo čega, ko će biti naslednik Hansija Flika, a u opticaju je nekoliko imena.

Dok se ne nađe trajno rešenje, ekipu će voditi aktuelni direktor reprezentacije Rudi Feler - već u utorak protiv Francuske u prijateljskoj utakmici.

Možda je i najneverovatniji podatak u čitavoj priči, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj da je Flik prvi nemački selektor kome je uručen otkaz od kada postoji selektorska funkcija u nemačkoj reprezentaciji.

I taj podatak dovoljno govori o tome kako Nemci razumeju proces stvaranja ekipe i dugoročan rad trenera/selektora tima, u ovom slučaju reprezentacije.

Kako bilo, vest o Flikovom otkazu brzo je na svim udarnim stranicama onlajn medija zamenila vest o najvećem uspehu nemačke košarke u istoriji - zlatu na svetskom prvenstvu.

Do svetskog trona Šruder i družina došli su bez ijednog poraza što naravno dodatno pojačava utisak o njihovom podvigu.

Ali, uprkos neverovatnom rezultatu košarkaša, fudbal se lako probio kao najaktuelnija tema, pa čak i kada mu ne ide dobro.

A kada je reč o reprezentaciji Nemačke, njoj već duže vreme pod Flikom nije išlo nikako.

"Panceri" su u subotu pretrpeli neprijatan poraz od Japana pred svojim navijačima (1:4) i nastavili nisku poražavajućih rezultata pod palicom sada već bivšeg selektora.

Nemački mediji su već izašli sa skraćenim spiskom kandidata koji bi mogli da naslede Flika - u pitanju su Jirgen Klop, Rodžer Šmit i Julijan Nagelsman.

U svakom slučaju, problematika fudbalske reprezentacije za Nemce je daleko važnija tema od "nekog tamo" svetskog zlata košarkaša.

Za Nemce je uvek bilo i biće, po značaju i važnosti: fudbal, mnogo mesta praznih, pa sve ostalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.