Zlatna lopta Mesiju, Ronaldu ili Inijesti

Izvor: Studio B, 29.Nov.2012, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna lopta Mesiju, Ronaldu ili Inijesti

Argentinac Lionel Mesi, Portugalac Kristijano Ronaldo i Španac Andres Inijesta čine skraćenu listu kandidata Međunarodne fudbalske federacije za Zlatnu loptu, saopštila je FIFA.

Napadač Barselone Mesi tri puta je do sada osvajao nagradu za igrača godine i po mnogima, važi za favorita i u ovogodišnjoj trci za Zlatnu loptu. 

Ukoliko pobedi, Mesi će biti prvi fudbaler u istoriji koji je četiri puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << proglašen najboljim. On je zajedno sa Mišelom Platinijem jedini fudbaler koji je do sada tri puta uzastopno osvajao ovo priznanje. 

Imena trojice fudbalera koji su ostali u konkurenciji za Zlatnu loptu saopštio je predsednik FIFA Sep Balter na konferenicji za nopvinare u Sao Paulu. Na skraćenoj listi kandidata za najboljeg trenera nalaze se selektor Španije Visente del Boske, trener Real Madrida Portugalac Žoze Murinjo i bivši trener Barselone Pep Gvardiola.   

Ime dobitnika Zlatne lopte biće poznato na svečanosti u Cirihu 7. januara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kome će pripasti Zlatna lopta: Mesiju, Ronaldu ili Inijesti?

Izvor: Blic, 29.Nov.2012

Argentinac Lionel Mesi, Portugalac Kristijano Ronaldo i Španac Andres Inijesta čine skraćenu listu kandidata Međunarodne fudbalske federacije za Zlatnu loptu, saopštila je FIFA...Barsin čarobnjak Mesi je tri puta do sada osvajao nagradu za igrača godine i po mnogima, važi za favorita i u ovogodišnjoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.