Žiru sramotu pretvorio u bod (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jan.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žiru sramotu pretvorio u bod (VIDEO)

Arsenal gubio do 70. minuta sa 3:0, na kraju se neporažen vratio iz Bornmuta - 3:3

Opet taj Olivije Žiru! Punih 70 minuta trebalo je fudbalerima Arsenala da se probude, da shvate da su novogodišnji praznici gotovi i da je vreme da se igra fudbal. Bili su nadomak ambisa, gubili sa 3:0, a na kraju su zahvaljujući sjajnom Francuzu izbegli poraz i vratili se kući sa bodom - 3:3.

Možda je bod mala uteha, jer imaju čak osam manje od lidera Čelsija, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali kako su očajno igrali u većem delu večerašnjeg meča treba da budu zadovoljni. Arsenu Vengeru zamalo da glave dođe mogući naslednik na klupi jednog dana Edi Hau čiji tim nije uspeo da sačuva veliku prednost u završnici, iako je igrao jako dobro.

Da li što su bili mamurni od novogdišnjeg slavlja ili im se nije igrao fudbal, tek gosti nisu mogli da se sastave u prvih 70 minuta ovog meča. Motivisani Bornmut kao da je jedva dočekao takvog rivala, a već posle petnaestak minuta Čarli Danijels je maestralno poslao Beljerina po burek i doveo Trešnjice u vođstvo. Malo je vremena prošlo, Arsenal se nije probudio, a na drugoj strani Džaka je nesmotrteno oborio fudbalera gostiju, pa je glavni sudija Oliver pokazao na belu tačku. Kalum Vilson je bio precizan, za velikih 2:0 i najavu katastrofe.

Izgledalo je da gostima nema spasa kada je Frejzer u 58. povećao na 3:0, ali se onda desilo naprasno buđenje gostiju. Arsen Venger je izvršio izmene, ubacio letošnjeg novajliju Lukasa Pereza, a posle kratke ofanzive za samo pet minuta gosti su smanjili na 2:3. Olivije Žiru je bio paker, namestio je dva gola za Aleksisa Sančeza i Pereza (sjajan volej) i nekako je posle tih akcija delovalo da će se Arsenal potpuno vratiti u finišu u meč.

Na vodenicu im je išlo i isključenje Sajmona Frensisa koji je isteran u 82. minutu, samo nekoliko trenutaka nakon što je Gosling propustio priliku da reši meč u korist Bornmuta, a u jeku ofanzive gostiju odbrana domaćina je popustila u prvom minutu nadoknade. Ponovo se na pravom mestu našao Žiru, koji je majstorski reagovao na pas Granita Džake i sačuvao bod Tobdžijama. Bod male utehe, ali ipak pokazatelj karaktera gostujućeg tima.

Konačno lepo veče za navijače Svonsija. Labudovi su do ovog kola držali fenjer u Premijer ligi, a večeras su pred očima novog menadžera Pola Klementa, koji je sedeo na tribinama, uspeli da savladaju direktnog rivala u borbi za opstanak i to na njihovom terenu sa 2:1.

Bez obzira što je Vilfrid Zaha postigao fantastičan gol za domaćine u 83. minutu za 1:1, Španac Ranhel se u 88. pobrinuo da sva tri boda otputuju u Vels, a Semu Olerdajsu ostane glavobolja u narednim danima.

PREMIJER LIGA - 20. kolo:

Midlzbro - Lester 0:0

Everton - Sautempton 3:0 (0:0)

/Valensija 73, Bejns 81pen, Lukaku 89/

Mančester Siti - Barnli 2:1 (0:0)

/Kliši 58, Aguero 62 - Mi 70/

Sanderlend - Liverpul 2:2 (1:1)

/Defo 25pen, 84pen - Staridž 20, Mane 72/

VBA - Hal 3:1 (0:1)

/Brant 49, Mekoli 62, Morison 73 - Snodgras 21/

Vest Hem - Mančester Juajted 0:2 (0:0)

/Mata 63, Ibrahimovic 78/

Utorak:

Bornmut - Arsenal 3:3 (2:0)

/Danijels 16, Vilson 20. penal, Frejzer 58 - Sančez 70, Perez 75, Žiru 90+2/

Kristal Palas - Svonsi 1:2 (0:1)

/Zaha 83 - Mouson 42, Ranhel 88/

Stouk - Votford 2:0 (1:0)

/Šoukros 45+3, Krauč 49/

Sreda:

21.00: Totenhem - Čelsi

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.