Žiru ponosan na plasman u polufinale SP

Izvor: Beta, 11.Dec.2022, 00:45

Žiru ponosan na plasman u polufinale SP

Francuski fudbalski reprezentativac Olivije Žiru, strelac pobedonosnog gola u večerašnjem četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Engleske, rekao je da ponosan na plasman medju četiri najbolje ekipe na turniru u Kataru."Ovo je izvanredno. Dobro smo igrali u odbrani kada smo vodili, a nažalost napravili smo i taj penal. Uspeli smo da budemo opasni u nekoliko navrata u završnici meča. Uvek morate da verujete, a 'Grizi' (Antoan Grizman) mi je poslao sjajnu loptu. Mnogo sam ponosan", rekao je Žiru za TF1.Aktuelni šampion Francuska plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u četvrtfinalu pobedila Englesku sa 2:1.Na stadionu Al Bajt, Francuska je povela u 17. minutu golom Orelijena Čuamenija, a izjednačio je kapiten Engleske Hari Kejn u 54. minutu iz jedanaesterca. Pobedu Francuskoj doneo je Olivije Žiru pogotkom u 78. minutu. Engleska je imala priliku da izjednači u završnici, ali je Kejn u 84. minutu promašio jedanaesterac."Večeras smo odigrali veliku utakmicu. Znali smo potencijal ove mlade engleske generacije. Imaju sve", naveo je Žiru.Francuska će u sredu u polufinalu igrati protiv Maroka, koji je ranije danas pobedio Portugal sa 1:0.U drugom polufinalu u utorak igraju Hrvatska i Argentina.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Najbolje ocenjeni do sada na SP

Izvor: Piplmetar.rs, 11.Dec.2022

Pauzu na SP koristimo za preseke stanja, a ovaj je svakako najzanimljiviji uz listu strelaca. . O tome ko će biti najbolji strelac čitajte OVDE, a isti pojedinci će biti u najužem krugu i za igrača turnira, odnosno „Zlatnu loptu“ Mundijala.. Prosečno, gledajući pet utakmica dosadašnjeg dela,...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.