Zidanu ne vrede trofeji: Simeone je najbolji trener u 2016. godini!

Izvor: BKTV News, 27.Dec.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zidanu ne vrede trofeji: Simeone je najbolji trener u 2016. godini!

Međunarodna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) proglasila je najboljeg trenera u 2016. godini, a to je "gubitnik" Dijego Simeone.

U neverovatnoj borbi glasovima eksperata iz 56 zemalja, Dijego Simeone, poraženi u finalu Lige šampiona, završio je ispred Zinedina Zidana, osvajača najznačajnijeg klupskog takmičenja.

Trener Atletiko Madrida je dobio 113 poena sabranih sa svih strana sveta, pet više od kolege sa klupe ljutog gradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rivala Reala. Argentincu je ovo prvo priznanje najboljeg trenera u izboru IFHHS, a zaslužio ga je, izgleda, za kontinuirano kvalitetan rad sa "jorgandžijama" protkan i nekim fenomenalnim uspesima.

Agradezco el reconocimiento recibido por la IFFHS hacia mi trabajo y el de mi cuerpo técnico pic.twitter.com/T0IINZNZvd

U prvoj godini šefovanja (prethodno bio pomoćnik Anćelotiju i trener B tima Reala) Zinedin Zidan je trijumfovao u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i, nedavno, na Svetskom klupskom prvenstvu, ali mu je to bilo dovoljno samo za drugo mesto.

"Bronzanu medalju" u 21. izboru IFFHS je dobio Klaudio Ranijeri, za - pogotovo danas to tako zvuči - neverovatan uspeh, titulu prvaka Engleske sa Lesterom.

U Top 5 su i Pep Gvardiola, pobednik 2009. i 2011. godine i Unai Emeri, osvajač Lige Evrope sa Seviljom, koji je pred otkazom u PSŽ-u.

Prošlogodišnji laureat Luis Enrike je na šestom mestu najboljih klupskih trenera u 2016.

Le classement des meilleurs entraîneurs par l’IFFHS

1. Simeone 2. Zidane 3. Claudio Ranieri 4. Pep Guardiola 5. Unai Emery 6. Luis Enrique pic.twitter.com/HPCqhgOQYd

— Actualites FOOT ⚽ (@Actualites_FOOT) December 27, 2016

POTRESNA ISPOVEST SJAJNOG FUDBALERA: Zbog sina sam umalo završio karijeru
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.