Ženski fudbal: Lozničanke bolje od Kragujevčanki

Izvor: RTS, 16.Sep.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženski fudbal: Lozničanke bolje od Kragujevčanki

Ženski fudbalski klub Loznica, proteklog vikenda, odigrao je svoju prvu zvaničnu utakmicu. Na domaćem terenu igralo su sa ekipom Radničkog iz Kragujevca i odneli pobedu sa 3:0.
Prva utakmica i pobeda za istoriju. Sa tremom, ali uz velike pripreme i odlučnost, seniorke ženskog fudbalskog kluba nadjačale su znatno iskusniju ekipu iz Kragujevca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"S obzirom da smo igrali prvu prvenstvenu utakmicu zadovoljna sam igrom naših devojaka. Mislim da možemo bar do trećeg mesta na tabeli", kaže Ana Mićić iz Loznice.
"Dala sam sve od sebe na ovoj utakmici, fudbalom se bavim od malena, prezadovoljna sam sa trenerima i svojim saigračima i mislim da ćemo napredovati", kaže Lara Aleksić iz Loznice.
Kao zvanični klub postoje tek mesec dana, a kao akademija jednu godinu.
"Ja imam sedam godina i volim da igram u napadu i volim da dajem golove", objašnjava Ana Lukić iz Loznice.
U svetlo plavim dresovima, Ženski fudbalski klub u buduće će igrati sa grbom grada. Ambicije su im, kažu, velike, ali uz želju da razvijaju sportski duh kod devojaka.

"Po brojnosti dece i rezutatima i svemu ostalom viđenom, možemo reći da smo prezadovoljni. Ciljevi su što više dece na terenima, odnosno, manje dece za kompjuterima i na ulici", objašnjava Željko Puljezević, šef Stručnog štaba.
Naredna utakmica ih očekuje u Kragujevcu. Veruju, kažu, u pobedu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.