Zenga se naklonio Bufonu: Možda nije najbolji svih vremena... VIDEO

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 13:06

Zenga se naklonio Bufonu: Možda nije najbolji svih vremena... VIDEO

Đanluiđi Bufon je pre dva dana objavio kraj fudbalske karijere, a veliko priznanje odao mu je jedan od najboljih golmana Evrope Valter Zenga.

"Možda Đanuliđi Bufon nije najbolji golman svih vremena, ali je sigurno čuvar mreže koji je obeležio fudbal u poslednjih 25 godina", smatra legendarni italijanski reprezentativac Zenga.

Bivši trener Crvene zvezde je titulu za najboljeg golmana u izboru IFFHS osvajao tri puta, Bufonu je to priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripalo dva puta više, što samo govori o kakvoj veličini je reč.



"Ne priznajem titule pod nazivom 'najbolji svih vremen', jer to jednostavno ne može da se dokaže. Takve rang liste su čista glupost. Ali kada pričamo o Bufonu onda moramo da stojimo mirno. On je 25 godina u vrhu, obeležio je jednu fudbalsku epohu i on je za mene legenda. Neko ko je postao simbol svog vremena. Veliki Điđi Bufon"
, rekao je Zenga.

Kao primer Bufonove dugovečnosti, legndarni Zenga je uzeo činjenicu da je prvu nagradu za najboljeg golmana tek penzionisani Điđi dobio 2003. godine, a posldnju čak 14 godina ansije.

"Pogledajte ovo, ja sam nagradu za najboljeg golmana dobijao 1989, 1990. i 1991. a Bufon je prvu osvojio 2003. a poslednju 2017. godine. Shvatate li da je između te dve nagrede prošlo 14 godina, a da je on sve to vreme bio u vrhu? To je fenomenalno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.