Žene “naučile“ fudbalski jezik

Izvor: RTS, 21.Jan.2014, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene “naučile“ fudbalski jezik

Španski časopis "Libero", posvećen fudbalu i društvu, napravio je, u okviru svoje reklamne kampanje, nekoliko zabavnih video snimaka na kojima žene objašnjavaju životne stvari muškarcima koristeći "fudbalski jezik".

"Koliko vremena trener provede u velikom timu? Godinu? Dve, kao većina? Kada tim više ne postiže rezultate, menja trenera. Kada loše igra, menja trenera. Kada nema ideja, menja trenera! Kada suparnička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekipa zna unapred kako ćeš igrati, tada menjaš trenera! Ciklusi. To su ciklusi. A trenutno, naš ciklus se približava kraju. Nema novih ideja, igra je loša, nema rezultata. Kapiraš šta ti govorim", pita žena svog (bivšeg) partnera.

Slogan reklame je "Kapiraš kada ti se objasni fudbalskim jezikom".

U drugom spotu, žena se žali što njen partner nikada ne baca đubre: "Ne voliš to da radiš. Brazilski bekovi vole da napadaju. Misliš da vole da budu u odbrani? Ne, ali to čine jer se tako mora".

Kampanja, kako je objasnilo uredništvo magazina, ima za cilj da podstakne ljubitelje fudbala na razmišljanje o nekim problemima modernog društva.

Iako su ih pojedini čitaoci opisali kao "seksističke", reklame su uglavnom nailazile na pozitivan prijem, posebno na Internetu gde su se mnogima dopale.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.