Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željo doveo 12, Olimpic 11, a Borac 10 igrača

Do nastavka fudbalske Premijer lige BiH ostalo je manje od 15 dana.

Premijerligaši se nalaze u završnoj fazi priprema za proljetni dio sezone 28. februara, kada su na programu utakmice 19. kola. Iako je većina klubova uglavnom zaokružila igrački roster, timovi imaju još tri dana, jer zimski preleazni rok završava 19. februara.

I ove zime bilo je veoma prometno na bh. tržištu. Većina ekipa će u dosta izmijenjenim sastavima dočekati proljeće, što zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odlazaka, što dolazaka novih igrača. Nije bilo spektakularnih transfera, s obzirom na to da je većina igrača koji su stigli uglavnom već ranije igrali elitni rang bh. fudbala, ali i takvi će nekima predstavljati velika pojačanja.

Najviše su trgovale ekipe koje jesenas nisu ostvarile očekivane rezultate. To se prije svih odnosi na Borac, Olimpic i Željezničar. Upravo su ova tri tima "šampioni" ovog prelaznog roka. Tako je Željezničar u svoje redove doveo čak 12 novih igrača. Ako treba nekoga izdvojiti, onda su to Miroslav Stevanović, bivši reprezentativac BiH i nekadašnja zvijezda Borca, i Samir Bekrić, koji je u prošlosti sa dosta uspjeha nosio plavi dres. Kao i ranijih sezone, u Olimpicu je ponovo bilo prometno. "Vukovi" su angažirali do sada 11 novih igrača, koji će pokušati spasiti prošlogodišnjeg osvajača Kupa BiH od ispadanja. Najzvučnija imena su Anel Hebibović iz Sarajeva, te Branko Jovanović, nekadašnji igrač Crvene zvezde. Velike promjene su se desile u Borcu. Na Gradskom stadionu učinili su sve kako bi sačuvali premijerligaški status, pa su doveli 10 novih fudbalera. U "staro jato" su se vratili Darko Maletić i Boris Raspudić, a od novajlija se najviše očekuje od Vladana Milosavljeva.

Široki Brijeg nije angažirao niti jedno pojačanje, a ni vodeća Sloboda nije puno trgovala. Uglavnom je zadržala ključne igrače, kojima su se priključili prije svih Anes Haurdić i Samir Merzić. Iako su mnogi očekivali da će i ovoga puta "prvak" u dovođenju novih lica biti Sarajevo, to se nije desilo. Za razliku od prethodnih godina, ovaj put je s "Koševa" više igrača otišlo negoli je došlo.

Najviše aktuelni prvak očekuje od brazilskog dvojca Cezara Hermenegilda i Emersona Ruiza. Zrinjski je u svoje redove doveo dobro poznata imena. U Mostaru ne kriju šampionske ambicije, a od Nemanje Bilbije, Tomislava Tomića i Matije Kataneca očekuju da će im pomoći u ostvarivanju ciljeva. Zbog teške finansijske situacije, vjerovatno novi član Prve lige FBiH Velež još nije doveo niti jednog igrača. Slična situacija je i sa Drinom, koja je odlučila da podmladi ekipu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.