Zečević: Zakon samo zbog privatizacije večitih

Izvor: Blic, 13.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zečević: Zakon samo zbog privatizacije večitih

Nacrt zakona o sportu nije prošao prvi test. U javnoj raspravi u Fudbalskom savezu Beograda predlagačima zakona je poručeno da napišu novi nacrt, a dokument je kritikovao i bivši generalni sekretar FK Partizan Žarko Zečević.



Najveći kritičar predloženog zakona bio je profesor Božidar Cerović, inače nekadašnji član uprave Crvene zvezde.

Pošto su naši klubovi organizovani kao Udruženje građana, Cerović smatra da oni ne mogu da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << privatizovani kao preduzeća, jer bi u tom slučaju Agencija za privatizaciju na osnovu nejasnih kriterijuma imala velika ovlašćenja prilikom privatizacije određenih klubova.

Mišljenje Cerovića u potpunosti je podržao Zečević.

- Zakon je napravljen da bi se privatizovali Crvena zvezda i Partizan, a ne srpski sport u celini. Zato smatram da njegovo usvajanje mora da se odloži dok ne bude dorađen i prihvatljiv za sve. U protivnom, ta dva kluba će se naći u još u težem materijalnom položaju- ocenio je Zečević.

Veoma oštar u kritici predloženog zakonskog akta bio je i sudija Ivošević (član Skupštine FK Zvezda), koji je rekao da je član radne grupe za izradu teksta zakona, ali da kao i mnogi drugi članovi nije učestvovao u njegovom pisanju. On smatra da su pisci predloga zakona bili veoma neiskreni i da nisu otvoreno rekli šta zapravo žele da se njime ostvari.

Predsednik Odbojkaškog saveza Beograda Dragoljub Milošević izneo je podatak da se imovina Crvene zvezde nalazi na površini od 16, a Partizana na 12 hektara. Prema njegovom mišljenju, svrha zakona je želja da se po nejasnoj formuli ta dva kluba privatizuju pod istim uslovima kao i svi ostali, mnogo manji i jeftiniji sportski kolektivi u našoj zemlji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

FS Beograda i Zečević: Pišite drugi zakon!

Izvor: Mondo, 12.Maj.2009, 19:37

U Fudbalskom savezu Beograda organizovana javna rasprava povodom nacrta zakona o sportu, a opšta ocena je da dokument nije dobar.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.