Zaražena tri igrača Betisa, ugrožen nastavak La Lige

Izvor: RTS, 10.Maj.2020, 10:27

Zaražena tri igrača Betisa, ugrožen nastavak La Lige

Španski klubovi testiraju svoje igrače na koronavirus, čekajući nastavak sezone u La Ligi. Posle slučajeva zaraze u Sosijedadu, Ateltiku, Sevilji i Granadi, španski mediji objavili da su tri fudbalera Betisa bili pozitivni na kovid 19.
Uprkos činjenici da je Španija žestoko uzdrmana epidemijom koronavirusa, čelnici La Lige planiraju da se fudbalsko takmičenje nastavi 20. juna.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nekoliko klubova objavilo je da su njihovi igrači zaraženi koronavirusom, poslednji među njima i Betis iz Sevilje, koji ima trojicu zaraženjih fudbalera.
Igrači ne osećaju simptome, naredne dve sedmice provešće u kućnoj izolaciji, dok će biti testirani na svaka 72 sata.
Prethodno su slučajevi zaraze otkriveni u Sosijedadu, madridskom Atletiku, Granadi i Sevilji, dok su Real i Barselona objavili da među njihovim igračima nema pozitivnih na koronavirus.
Iako do zakazanog nastavka sezone ima još dovoljno vremena, novi slučajevi kovida 19 u španskim klubovima dovode u pitanje bezbednost svih učesnika i otvaraju veliko pitanje da či će La Liga uspeti da organizuje takmičenje bez opasnosti po širenje zaraze.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.