Zaječarci dobili novi stadion, a ispali u četvrtu ligu

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 11:53

Zaječarci dobili novi stadion, a ispali u četvrtu ligu

Fudbalski klub Timok će od naredne sezone igrati u amaterskom rangu fudbala - u Zoni.

Porazom od Topličanina, minulog vikenda ugašena je i poslednja nada FK Timok iz Zaječara da će i naredne sezone igrati utakmice Srpske lige “Istok”, i to na novom stadionu.

Timok se seli niži rang - Zonu “Istok”.

Sličan scenario kao i u Loznici dešava se, dakle, i u Zaječaru, gotovo identičan. Lozničani će od naredne sezone igrati u Srpskoj ligi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto su eliminisani iz Prve lige Srbije - i sve to u godini kada je grad dobio novi, moderan stadion od države.

Stadion u Zaječaru još uvek nije završen, sam finiš radova je u toku, ali baš kao i sa Loznicom biće to objekat na kom se neće igrati ni superligaški, ali ni drugoligaški fudbal.

Kako stvari stoje, na jednom od najmodernijih stadiona u zemlji, kapaciteta 8200 mesta, od naredne sezone, pored domaćina Timoka, igraće njegovi rivali iz Zone - OFK Knjaz, Hajduk Veljko, Rtanj, OFK Zlot, Rajko Mitić, Lužnica, Jedinstvo, Tanasko Rajić, Bor, i drugi.

O stanju u FK Timok dovoljno govori i podatak da je ove godine promenio tri trenera i to da je sezonu počeo sa mladim igračima, pošto su seniori, koji su ispali iz Prve lige Srbije, odmah napustili klub.

Vredi reći i to da je FK Timok u septembru potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Crvenom zvezdom i da je određen broj igrača sa Marakane, na osnovu tog sporazuma, trebalo da bude ustupljen Zaječarcima.

Međutim, Timok, očito, ništa nije moglo da spase eliminacije u zonsku ligu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.