Zagrebački Dinamo zaradio 35 miliona, pa se rezultatski raspao

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 00:13

Zagrebački Dinamo zaradio 35 miliona, pa se rezultatski raspao

Fudbalski klub Dinamo je i ovog leta prihodovao ozbiljan novac prodajom nekoliko igrača, ali se to ovog puta i te kako odrazilo na rezultate ekipe.

"Modri" su sa koloseka kvalifikacija za Ligu šampiona završili u Ligi konferencija gde su, nakon četiri kola, poslednji u grupi sa Viktorijom, Astanom i Balkanijem.

Ni u domaćoj ligi gde je neprikosnoven godinama, Dinamo kaska i beleži poraze, i već zaostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u trci sa Hajdukom i Rijekom.

Gde je pošlo naopako sa Dinamom ove sezone - i nije teško pogoditi.

Razlog broj jedan je činjenica da je ekipa drastično oslabljena prodajom okosnica ekipe, reprezentativaca Dominika Livakovića, Luke Ivanušeca, Josipa Šutala, kao i štopera Marka Katinića.

Samo na prodaji Šutala Ajaksu, prvak Hrvatske je inkasirao velikih 20 miliona evra, solidno je prošao i od transfera ostale trojice, a ukupno je zaradio 35 miliona.

Ali, na terenu, Dinamo ređa neubedljive predstave.

Možda i zbog činjenice da je investirao u pojačanja tek pet miliona evra.

Najskuplji ulazni transfer Dinama bio je Mauro Petković koji je stigao iz Istre za dva miliona, a došao je i Maksim Bernauer iz druge francuske lige, iz Pariza, za 1,2 miliona.

Jasno, ekipa je slabija nego minule sezone i rezultati su samo psoledica loše politike kluba, što čudi imajući u vidu da je uprava hrvatskog šampiona godinama unazad vukla dobre poteze kada je reč o igračkom kadru.

Vrlo lako se može desiti da klub narednih dana dovede novog trenera,drugog za ovu sezonu, pošto je nakon eliminacije od AEK-a smenjen Igor Biščan i na njegovo mesto postavljen Sergeja Jakirovića.

Međutim, ni Jakirović nije mnogo popravio situaciju, ekipa je sa njim pretrpela i treći poraz u Ligi Konferencija (Viktorija Plzenj) što mu nikako nije pomoglo da stabilizuje status na klupi.

Burni dani predstoje "nedodirljivom" prvaku Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.