Za koga su navijali diktatori?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za koga su navijali diktatori?

Veliki diktatori bili su i veliki fudbalski fanatici. Teroristi, ratni zločinci, diktatori, svi su navijali ili navijaju za neki fudbalski klub.

Ovo su navijači koje verovatno ni jedan klub ne želi:

Adolf Hitler - Šalke

Firer je navodno bio veliki ljubitelj Šalkea. Ovaj nemački klub je u to vreme osvojio čak šest titula prvaka Nemačke. Čelnici Šalkea su kasnije demantovali priču >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jer tvrde da ne postoje dokazi da je Hitler bio njihov navijač.

Gadafi - Liverpul

Pukovnik Gadafi je navodno bio navijač Liverpula. U prilog ovoj priči ide tvrdnja da je u njegom skrovištu pronađena krigla sa obeležijima ovog fudbalskog kluba.

Osama Bin Laden - Arsenal

Glavni mozak Al Kaide bio je veliki fan Arsenala. On je zavoleo ovaj klub još kao tinejdžer, prilikom poseta Britaniji išao je na Hajberi da gleda mečeve Arsenala.

Benito Musolini - Bolonja

Ovaj italijanski fašista bio je navijač Bolonje. Nakon što je došao na vlast ovaj tim je osvojio šest šampionskih titula u Italiji.

Josif Staljin - Dinamo Moskva

Dinamo je osnovan od strane jednog od najlojalnijih Staljinovih ljudi. KGB je uspešno vodio klub nekoliko decenija. Nakon poraza SSSR od Jugoslavije na Olimpijadi 1952. Staljin je bio toliko besan da je naredio da se ceo tim CSKA raspusti.

Idi Amin - Hejs

Idi Amin, diktator Ugande, postao je veliki navijač ovog kluba nakon petnaestogodišnjeg boravka u britanskoj vojsci. Bio je impresioniran pričama koje je slušao o ovom engleskom klubu.

Nikolae Čaušesku - Steaua

Rumunski klub je zapravo bio u vlasništvu vojske pre revolucije 1989. Steaua je zahvaljujući pomoći politike uspela da osvoji šest šampionskih titula, titulu prvaka Evrope, kao i da postavi rekord sa 104 utakmice bez poraza.

Zloglasni terorista Karlos Šakal, koji je na odsluženju doživotne zatvorske kazne, navijač je Arsenala, baš kao i predsednik Ruande Paul Kagame, koji je osim za fudbal veoma zainteresovan i za moderno naoružanje.

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe izjavio je da je navijač Čelsija ali isto tako gaji simpatije prema Barseloni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.