Izvor: RTS, 05.Jul.2022, 12:56

Vulin: Fudbal mora da bude porodičan sport, nećemo dozvoliti da se narko-dileri kriju iza navijača

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je sastanak sa načelnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i višim javnim tužiocem Nenadom Stefanovićem povodom početka domaćeg prvenstva u fudbalu Superlige Srbije, saopštio je MUP.
Aleksandar Vulin je istakao da fudbal mora da postane porodičan sport, a stadioni bez ograda i barijera.

"Hoću da fudbal bude porodičan sport, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a stadioni bez zaštitnih ograda. Nećemo dozvoliti da frakcije unutar navijačkih grupa, usled svojih međusobnih sukoba, ugrožavaju naše građane i narušavaju javni red i mir. Nećemo dozvoliti da se narko-dileri kriju iza navijačkih grupa i klubova, nema više kolektivne odgovornosti, svaki pojedinac će da odgovara za svoje postupke. Ko god bude pokušao da na stadionima i utakmicama vrši nasilje, diluje drogu ili da narušava javni red i mir biće kažnjen i procesuiran u skladu sa zakonom", poručio je Vulin.
Vulin je naveo da će "nadležne uprave i jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i nadležna tužilaštva odgovornim i koordinisanim radom osigurati visok nivo bezbednosti na sportskim priredbama".
Istakao je da će se uoči utakmica vršiti i preventivni kontradiverzioni pregledi i da se neće dozvoliti da lažne dojave o bombama kvare sportske događaje.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.