Vuja bez dlake na jeziku, baš ga briga za fudbal i bolesne transfere od 100, 200, 300 miliona evra!

Izvor: Sportske.net, 08.Apr.2020, 18:38

Vuja bez dlake na jeziku, baš ga briga za fudbal i ''bolesne'' transfere od 100, 200, 300 miliona evra!

Da li će fudbal pretrpeti najteži udarac po završetku pandemije?

Proslavljeni rukometaš, a sada već dugo uspešan rukometni trener Veselin Vujović provodi u Šapcu aktuelnu pauzu zbog pandemije koronaviusa.

On je aktuelni trener Zagreba, a tamošnji ''Index'' je sa njim obavio zanimljiv razgovor ovih dana.

Posebno zanimljivo bilo je Vujovićevo razmišljanje na temu ''šta posle pandemije koronavirusa''.

On smatra da bi iz svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << lošeg moglo da se izrodi i nešto dobro za rukomet. S tim u vezi pomenuo je i dešavanja u fudbalu, za koja nije imao lepe reči.

''Ovo što se događalo u fudbalu poslednjih godina nije bilo normalno. Da neko za nekoga, ma ko taj bio, plati 100, 200 ili 300 miliona evra, meni je to bolesno. Kad bih čitao o tim drskim i bezobraznim transferima u fudbalu, puno puta sam pomislio da se tu pere ozbiljan novac.







Jednostavno mi nije normalno da neki prosečan fudbaler samo od jedne sezone osigura sebe i sve svoje potomke, dok s druge strane puno vrhunskih i klasnih sportista u 'malim' sportovima moraju krvavo raditi celu karijeru kako bi imali pristojan život.







Tako da me stvarno nije briga šta će biti s fudbalom. U rukometu pak, mislim da bi se mogla dogoditi sjajna stvar. Kriza će takođe pogoditi klubove, ali kako je novca u rukometu puno manje, verujem da će ona biti bezbolnija nego u fudbalu.







Doći će do izjednačavanja na tržištu, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca, prestaće postojati monopol nekoliko klubova, a rukomet bi se mogao vratiti svojim počecima.







Nakon haosa najviše bi mogli profitirati stabilni srednji klubovi poput Zagreba. Zašto bi Cindrić ili Karačić išli vani kad će isti iznos moći dobiti i doma? Da, rukomet bi od ovoga mogao puno profitirati i ako će biti tako, na sceni će biti puno klubova s istim ambicijama, a to bi bilo sjajno", zaključio je Vujović.

-
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.