Vrućina neće uticati na promenu termina mečeva u Brazilu

Izvor: Blic, 30.Nov.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrućina neće uticati na promenu termina mečeva u Brazilu

Predsednik lekarske komisije Međunarodne fudbalske federcije (FIFA) smatra malo verovatnim da raspored utakmica na prvenstvu sveta u Brazilu bude promenjen zbog velikih vrućina.

Mišel de Hoge rekao je da će biti iznenađen ako dođe do promena termina utakmica "pošto je sve spremno", uprkos zabrinutosti Udruženja profesionalnih fudbalere (FIFPro) što će pojedini mečevi početi od jedan sat popodne po sparini i vlazi.

Predsednik FIFA Sep Blater izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da su termini mečeva "uspostavljeni, ali ne i definitivno utanačeni" i da o tome može da se raspravlja u Brazilu uoči žreba grupa sledećeg petka.

FIFPro je zabrinut rasporedom prema kojem će sedam od 64 utakmice šampionata sveta početi od jedan sat u tropskim gradovima Fortalezi, Natalu. Resifeu i Salvadoru.

De Hoge je dodao da će svakako biti utakmica koje će se igrati na visokim temperaturama i da "ekipe moraju na to da budu spremne".

Belgijski lekar podsetio je da FIFA dozvoljava igračima pauzu za konzumiranje tečnosti kada temperatura vazduha dosenge 32 stepena Celzijusa.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vrućina neće uticati na promenu termina mečeva u Brazilu

Izvor: Dzungla.org, 30.Nov.2013

Predsednik lekarske komisije Međunarodne fudbalske federcije (FIFA) smatra malo verovatnim da raspored utakmica na prvenstvu sveta u Brazilu bude promenjen zbog velikih vrućina.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.