Izvor: MozzartSport.com, 16.Jul.2020, 23:08

Vrelo fudbalsko sa sunčane strane Alpa: Kada kiksne Celje, tu je i Olimpija

Šampionska trka u Sloveniji i dalje naširoko otvorena pošto su Ljubljančani takođe remizirali u 34. kolu, te imaju samo bod prednosti na vrhu tabele

Olimpija kao da ne želi titulu i kao da u isto vreme želi da svom najmrskijem rivalu, Mariboru da još malo nade. I ne samo Mariboru nego i velikom iznenađenju Celju koje je i dalje u borbi za pehar fudbalskog šampiona Slovenije. Jer šta reći posle 1:1 u gostima Muri u derbiju 34. kola.

Činilo se da će Zmajevi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << imati lak posao na Fazaneriji, jer su vodili posle samo šest minuta igre kada je precizan bio Francuz Danijel Kami nakon odbrog centaršuta iz slobodnog udarcaEndrija Čekičija To je drugi pogodak 24-godišnjeg igrača odbrane u ovoj sezonu za tim iz prestonice.

Međutim, minut pre nego što se navršilo pola sata meča u Murskoj Soboti domaća ekipa je došla do izjednačenja golom Amadeja Maroše, čime je pokazala da ga gubitak svake šanse da se nađe u Evropi nije previše poremetio. Upravo suprotno, hteli su navijačima, ali pre svega sebi da dokažu da imaju kvalitet, ali da nisu imali sreće. Napadali su, držali loptu u nogama protiv nesipirisanih Ljubljančana, ali nije im se dalo da postignu makar taj još jedan pogodak.

Olimpija večeras nije uspela u potpunosti da iskoristi priliku da se odvoji na vrhu tabele pošto su Grofovi kiksnuli juče na svom terenu protiv Triglava odigravši 2:2.  Maribor je tako ostao sa teoretskom, ali zapravo nerealnom šansom za odbranu krune, koja će po svemu sudeći završiti ili u Ljubljani ili Celju.

Do kraja slovenačkog šampionata ostalo je da se odigra još dva kola, a bitka za titulu će biti paklena pošto Olimpija sada ima samo bod prednosti nad Celjem, a pet nad Mariborom.

SLOVENIJA – 34. KOLO

Sreda

Bravo – Maribor 0:3 (0:0)

Celje – Triglav 2:2 (0:1)

Četvrtak

Tabor - Sežana 1:0

Aluminij - Domžale 2:5

Mura - Olimpija 1:1

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.