Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratite Somaliji fudbal

Novi predsjednik Afričke fudbalske konfederacije Ahmad Ahmad rekao je da se zalaže za to da Somalija ponovo može da bude domaćin reprezentativnih utakmica.

Ahmad je pozvao Somaliju da prvo organizuje prijateljsku utakmicu protiv susjednog Džibutija u prestonici Mogadišu i rekao da će taj susret "mnogo pomoći".

Reprezentacija Somalije je posljednji put kao domaćin igrala u svojoj zemlji još 1988. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Somalija je od početka devedesetih važi za zemlju u kojoj vladaju haos i nasilje, prije svega zbog građanskog rata i napada islamskih ekstremista.

Ahmad je prvu zvaničnu dvodnevnu posjetu proveo u Somaliji, od kako je prošlog mjeseca pobjedio Isu Hajatua u trci za predsednika Afričke fudbalske konfederacije.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.