Vojvodina predstavila Grina, Žakulu i Jokića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2012, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina predstavila Grina, Žakulu i Jokića

NOVI SAD -

Fudbalski klub Vojvodina predstavio je danas trojicu letnjih pojačanja - Holanđanina Seržinja Grina, zatim golmana Srđana Žakulu i iskusnog štopera Đorđa Jokića.

"Završili smo 90 odsto posla u ovom prelaznom roku i siguran sam da ćemo uz pomoć novih momaka ostvariti bolji rezultat nego u prethodnoj sezoni“, rekao je sportski direktor Miodrag Pantelić na konferenciji za novinare u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fudbalskom centru Vujadin Boškov.

On je dodao da je u planu još dovođenje jednog levokrilnog napadača, što bi, kako je kazao trebalo da "bude završeno u narednih nekoliko dana“.

Tamnoputi Holanđanin Seržinjo Grin igra na sredini terena, karijeru je počeo u Ajaksu, gde je prošao sve mlađe kategorije, a nastupao je u Viteseu, Harlemu, Fejnordu, a pre dolaska u Vojvodinu i za Levski iz Sofije.

Po rečima Pantelića od njega se očekuje da bude nosilac igre novosadskog superligaša i zamena za Stefana Apiju, koji se definitivno neće vraćati u Vojvodinu.

"Priznajem da nikad nisam čuo za Vojvodinu dok nisam dobio ponudu da pređem u njene redove. Moram da kažem da sam prilično iznenađen i oduševljen uslovima u kojima klub funkcioniše", rekao je Grin.

Holanđanin zbog suspenzije, odnosno crvenog kartona, koji je dobio dok je bio član Levskog, nema pravo nastupa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope u kojem Vojvodina u četvrtak u prvoj utakmici dočekuje litvanskog predstavnika ekipu Suduva.

Srđan Žakula je, po rečima sportskog direktora Vojvodine, kvalitetan golman doveden da bi bio konkurencija prvom čuvaru mreže Nemanji Supiću.

Što se Đorđa Jokića tiče, radi se o iskusnom štoperu, nekadašnjem reprezentativcu, koji je igrao za OFK Beograd, a ostvario je i zapaženu internacinalnu karijeru tokom koje je nastupao za ruske prvoligaše Torpedo i Tomsk.

Osim Grina, Žakule i Jokića, koji su potpisali dvogodišnje ugovore, članovi Vojvodine u ovom prelaznom roku postali su i povratnik Igor Đurić i član mlade reprezentacije Srbije Miloš Deletić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.