Vojvodina poručila FSS-u: Naša borba traje i dalje

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina poručila FSS-u: Naša borba traje i dalje

Fudbalski klub Vojvodina uputio je pismo Fudbalskom savezu Srbije želeći da što pre sazna odluke po žalbi koju su iz novosadskog Superligaša uputili povodom kazni za prekinuti meč finala Kupa.

"Finale Kupa Srbije u fudbalu je za mnoge završeno tog 11. maja 2011. oko 22.20 časova, ali naša borba za spas časti i fer pleja, bolje reći fudbala uopšte, traje i dalje. Kako smo se na terenu borili viteškim argumentima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da po prvi put u istoriji kluba osvojimo titulu pobednika nacionalnog Kupa, ne preostaje nam ništa drugo nego da se na način iznošenja činjenica i istine borimo u ovom, nama nametnutom trećem poluvremenu istorijskog finala. Moramo se prvo obratiti Fudbalskom Savezu Srbije reagujući na žestoke kazne koje su nam izrečene", navodi se na početku saopštenja Novosađana.

Podsetimo, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da oštro kazni učesnike prekinutog meča finala Kupa Srbije koji je, posle napuštanja terena od strane igrača Vojvodine, registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Partizana. Opširnije o tim kaznama pročitajte ovde, a evo i kako izgleda nastavak Vošinog obraćanja srpskoj kući fudbala:

"Pokrećete neke nove teme, otvarate nova pitanja, nove sukobe, kako bi ste skrenuli pažnju sportske javnosti sa Finala Kupa , a verovatno misleći „Pa, ove iz Fudbalskog kluba Vojvodina smo kaznili i tu je kraj". E pa gospodo, bojimo se da neće biti tako.

Kao što su te predivne majske večeri naši navijači putovali pet sati od Novog Sada do Beograda, tako i Vaše kazne koje nam izrekoste 3. juna 2011. putuju deset dana do našeg grada.

No, neka, i to nam ne smeta jer naši navijači i Fudbalski klub Vojvodina su jedno.

Ovim putem Vas molimo (Fudbalski Savez Srbije) da naše žalbe u vezi kažnjavanja našeg Predsednika, trenera, igrača, službenih lica, kao i oduzimanja 3 boda u sledećoj sezoni, razmotrite i donesete odluke da su kazne konačne ili ih preinačite u realnost i pravdu i to NAJHITNIJE, jer očito da ste zaboravili da 14. jula 2011. igramo prvu utakmicu u Evropi a od Vaših odluka nam mnogo toga zavisi", apeluju iz Vojvodine.

Naglašavajući da im je nejasno kako je moguće da sudije koje su suspendovane od Sudijske Komisije zbog teške povrede pravila igre i direktnog uticaja na rezultat u finalu potom sude utakmicu omladinske lige Rad – Borac Čačak, Novosađani javno pitaju "zašto su zaštićeni svi odgovorni i zašto se takvom zaštitom ohrabruju neka lica da nastave sa ponašanjem koje je u suprotnosti sa idejom i ciljevima fudbalske igre".

"Pitamo se i zašto je fudbalska organizacija gluva na naše molbe da utvrdi ko stoji iza bruke koja se dogodila u režiji delilaca pravde i njihovih "nalogodavaca", a ko su ti isti????

Gospodo, Vi ste oduzeli pravo igračima FK Vojvodine da časno izgubi, jer mi ni jednog trenutka ne tvrdimo da bi smo sigurno osvojili Kup, ali smo tražili priliku da se časno i sportski borimo za njega.

I na kraju, neka sve stručne komisije rade svoj posao a mi (Fudbalski klub Vojvodina, osnovan 1914, šampion SFRJ 1966 i 1989, osvajač Srednjeevropskog Kupa 1977) ćemo sigurno po rešavanju naših žalbi zauzeti stav koji može biti od istorijskog i kapitalnog značaja za naš klub i srpski fudbal u celini", zaključuje se u saopštenju FK Vojvodina.

Povezane vesti: Jovanović: Sigurno ću se žaliti na kaznu Kazne za kup: Vojvodina bez tri boda, suspenzije na sve strane Pomirenje Partizana i Vojvodine! Marko Jovanović uputio izvinjenje Vojvođanima Dim hrvatske zastave nije stigao do FSS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.