Vojvodina: Stop Mažiću ili igramo sa pionirima

Izvor: Mondo, 14.Avg.2017, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina: Stop Mažiću ili igramo sa pionirima

Fudbalski klub Vojvodina napisao je prvo saopštenje ove sezone. Povod je utakmica sa Partizanom. I suđenje Milorada Mažića. Optužuju ga da je sudio "sa namerom da ošteti Vojvodinu".

Foto: MN Press

Nije prošlo mnogo utakmica, a već smo dobili prvog pisca saopštenja u ovoj sezoni! Reč je o Vojvodini, koja je u nedelju pretpela prvi poraz u prvenstvenoj sezoni. Od Partizana.

Fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << klub Vojvodina saopštio je u ponedeljak da će uložiti zvaničnu žalbu na suđenje arbitra Milorada Mažića u prvenstvenom meču protiv Partizana i zatražiti njegovo izuzeće sa narednih utakmica FK Vojvodina u Superligi i Kupu Srbije.

"Na taj način ćemo definitivno staviti tačku na bilo kakvo dodvoravanje kako Miloradu Mažiću, tako i beogradskim klubovima", piše u prvoj rečenici saopštenja.

Mažićevo suđenje, u Vojvodini su označili kao "tendenciozno i pristrasno", a poruka je da će klub "preduzeti neophodne korake kako bi se zaštitio od sudijske samovolje i utakmica u kojima neće imati pravo da se ravnopravno i pošteno nadmeće sa svojim sportskim protivnicima".

"Primenjujući dvostruke aršine i neujednačen kriterijum tokom čitavog meča protiv Partizana, arbitar Milorad Mažić je u nekoliko navrata omogućio protivniku da ugrozi naš gol iz sumnjivih i olako dosuđenih slobodnih udaraca u zoni šuta, pri čemu je, za svaki iole čvršći duel na sredini terena, osim dosuđenog faula za rivala, igrače Vojvodine usmeno ukoravao i upozoravao da će za svaku narednu sličnu situaciju biti kažnjavani kartonom, dok se igračima suparničkog tima konstantno dozvoljavala agresivna i oštra igra, posebno na delu terena ispred njihovog gola", analiza je kluba iz Novog Sada.

"Lale" još ističu da ovo Mažiću "nije prvi put da sudi na štetu Vojvodine protiv Partizana", navodeći da je u utakmici plej-ofa prošle sezone, "propustio da dosudi očigledan penal nad Nikolom Trujićem, koga je, naočigled čitavog stadiona i TV auditorijuma, s leđa sa dve ruke povukao kapiten Partizana Miroslav Vulićević".

"I tada je Milorad Mažić na direktan način uticao na konačan rezultat meča, koji je mogao da ugrozi krajnji plasman Vojvodine na tabeli i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope", dodaje se u saopštenju.

Povezane vestiVuković: Mažić nikad više

Ističe se i da će materijal sa prvenstvene utakmice protiv Partizana biti prosleđen Zajednici Superlige, Fudbalskom savezu Srbije, ali i UEFA.

"Ukoliko se desi da se nadležni fudbalski organi u našoj zemlji ogluše o naš zahtev i da se za bilo koju narednu utakmicu FK Vojvodina za sudiju ponovo delegira arbitar Milorad Mažić, obavićemo potrebne lekarske testove za naš pionirski tim, koji je šampion Srbije u svom uzrastu, i izvesti ga na teren u Superligi čak i na mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana, jer nadmetanje našeg najboljeg tima sa rivalima u utakmicama koje sudi Milorad Mažić više nema nikakvog smisla", poruka je iz Vojvodine.

Vojvodina takođe smatra da Mažićeve "greške" imaju "smišljenu nameru da se Vojvodina rezultatski ošteti i udalji iz vrha srpskog fudbala".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.