Izvor: JUGpress.com, 08.Jul.2020, 12:09

Vlasina juriša na sam vrh tabele

VLASOTINCE

Vlasotinački srpskoligaš Vlasina ove godine obeležava jedan izuzetno značajan i veliki jubilej – stogodišnjicu svog postojanja. Iz Beča Vojislav S. Popović daleke 1920.godine doneo je prvu fudbalsku loptu na legendarnu fudbalsku ,,Rosulju” i te godine osnovan je fudbalski klub Vlasina, koji svoje ime u svom jednovekovnom postojanju nikad nije menjao, za razliku od mnogih klubova u zemlji.

Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je Vlasina član srpskoligaškog ,,Istoka” i prošlu sezonu, koja je završena posle samo odigranih 17 kola, završila je u samom vrhu tabele.

Iz dobro znanih razloga, virusa korone došlo je do prekida takmičenja.

Da nije došlo do prekida prvenstvene trke sigurno je da bi smo se borili za prvo mesto. I taman kada je ekipa ušla u pravu formu došlo je, nažalost, do prekida prvenstva, što nas je sprečilo da dobijemo priliku da , na sportskom terenu pokušamo da ostvarimo svoje ciljeve a to bi značilo prelazak u viši rang takmičenja – kaže na početku razgovora, prvi strateg Vlasine Dragan Nikolić.

JUGpress: Kada ste počeli sa treninzima za novu sezonu ?Nalazimo se u drugoj nedelji i trenutno radimo na opštoj fizičkoj izdržljivosti. Više je nego evidentno da je prolećna pauza bila duga i da se vide tragovi te pauze u spremnosti svih igrača. Zbog toga sam primoran da rad i sam intenzitet na treninzima prilagodim trenutnim fizičkim mogućnostima samih igrača koji su sada u trenažnom uvodnom ciklusu. Uz to u punoj meri poštujemo odluke nadležnih državnih organa u pogledu zdravstvenih i bezbednih mera igrača i svih ostalih subjekata koji su uključeni u trenažnom procesu. Posebno želim da apostrofiram činjenicu da je klupsko rukovodstvo izmirilo sve obaveze prema igračima, a uz to i omugućilo da se radi na dva travnata terena, gde je posebno dobra i kvalitetna travnata podloga na pomoćnom terenu.

JUGpres: Ko još sa vama radi sa igračima ?U tom delu nije bilo promene. Tu je Zoran Andrejević i Velimir Zdravković, koji je zadužen za rad sa golmanima.

JUGpres: Koliko igrača se pojavljuje na treninzima ?Taj broj za sada još uvek varira, a uglavnom ih je dvadesetak. Moja poruka igračima, a i oni sami znaju, da svi oni koji žele da ozbiljno konkurišu za mesto u ekipi, moraju sa radom da krenu od početka priprema i da uz to i redovno treniraju. Vlasina nikome neće braniti da ide iz kluba, ukoliko neko smatra da će mu u novom klubu biti bolje, ali oni koji ostanu moraju da poštuju klupski kodeks ponašanja i moraju biti u službi kluba i rezultata kluba čije boje brane. Za sada imamo neke igrače koji se dvoume oko ostanka u klubu, ali sa tim razmišljanjem moraće da požure, jer vreme nije njihov saveznik.

JUGpress: Da li će biti novih imena na ,,Rosulji” ?Naravno. Ali to moraju biti igrači koji su nam zaista neophodni i koji svojim kvalitetom i igračkim vrednostima na terenu moraju donositi boljitak u igri ekipe. Moraćemo, po svemu sudeći da angažujemo golmana, jer Miodrag Mladenović, po običaju, pred skoro svaku sezonu je potrazi za novim klubom. Želimo da ojačamo odbranu kvalitetnim štoperom i kvaltetnim igračem koji igra po levoj strani. To su nam za sada prioriteti, a kako prelazni rok traje ove godine poprilično dugo, moguće je da bude još nekih kadrovskih promena.

JUGpress: Koji su planovi Vlasine u novoj sezoni ?Vlasina ima obavezu da pledira na najviši plasman, a uz to da igra i dobar fudbal. Sama liga poseduje zavidan kvalitet i mnogo je ekipa koje će se uključiti u borbi za sam vrh. Naši planovi su svakako najviši i želimo da budemo u grupi ekipa koje će tražiti šansu da prve stignu na cilj. Ali mnogo neizvesnosti biće u borbi za očuvanje srskoligaškog statusa u narednoj sezoni, jer će doći, po najavama, do osetnijeg smanjenja lige, što znači da će u niži rang morati da ide više klubova. To donosi veliku draž i neizvesnost, a naša ekipa u takvom okruženju i posebnom ambijentu moraće da pokaže određenu zrelost i kvalitet i da se uz to bori, ponavljam, za sam vrh tabele srpskoligaškog ,,Istoka” – poručuje Dragan Nikolić, trener ,,Rosuljaca”.

Kontrolne utakmice

PROVERE SA SRPSKOLIGAŠKIM EKIPAMA

Kroz odigravanjem prijateljskih, odnosno kontrolnih utakmica, trener Nikolić biće u prilici da vidi kvalitet svih svojih igrača i koji bi mogli da u prvenstvu da nose igru.

Potrudićemo se da obezbedimo što veći broj kvalitetnih provere. Šansu će dobiti svi igrači na terenu i to je jedino mesto merilo njihovih vrednosti. Za sada smo dogovorili nekoliko provera i to uglavnom sa srpskoligaškim ekipama.jul Moravac Orionjul Dubočica26.jul niški Sinđelić1.avgust Radan8.avgust (generalna proba) Jedinstvo Bošnjace

Naravno da ovaj spisak nije definitivan, jer sve zavisi od zdravstvenih okolnosti u kojima se trenutno nalazimo. U svakom slučaju , poštovaćemo sve odluke i preporuke nadležnih državnih organa a koje se odnose na zdravstvenu bezbednost svih učesnika u fudbalskom sportu”, izričit je Dragan Nikolić, trener vlasotinačkog srpskoligaša Vlasine.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.