Izvor: JUGpress.com, 18.Dec.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasina četvrta, Dubočica jedanaesta

VLASOTINCE

U sportu je lako izmeriti vrednost jednog fudbalskog kolektiva, jer poredak na samoj tabeli je najbolji pokazatelj sportskih (ne)uspeha i vrednosti fudbalske ekipe. Mnogi smatraju da statistički podaci nisu prava mera za davanje bilo kakve ocene, ali ipak ne mogu se prenebregnuti neke činjenice do kojih se dolazi statističkom analizom.

Vlasina je od ove jeseni povratnik na srpskoligašku scenu fudbalskog ,,Istoka” i na kraju jesenje sezone zauzela je četvrto >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mesto iza vodeće Jagodine Tabane, niškog Sinđelića i ekipe Budućnosti iz Popovca.

,,Rosuljci” su najbolje plasirana ekipa sa teritorije Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. Ekipa Radana iz Lebana jesenju sezonu završila je u sredini tabele, na osmom mestu, a devetoplasirana ekipa je Morvaca Orion iz Mrštana. Fudbaleri leskovačke Dubočice nalaze se na 11.mestu, a Jedinstvo iz Bošnjaca na 14. poziciji srpskoligaške tabele fudbalskog ,,Istoka” i moraće, ove dve ekipe, da u nastavku drugog dela prvenstva ulože mnogo napora ukoliko žele da zadrže postojeći status.

Vlasotinački srpskoligaš Vlasina po mnogima je uspešno okončao jesenju sezonu plasmanom u sam vrh tabele. Ali, ima i onih koji s pravom misle da se moglo, a i moralo više. Naročito pulenima trenera Dragana Nikolića problem je bio domaći teren na legendarnoj fudbalskoj ,,Rosulji”. Od sedam utakmica na svom terenu, samo u četiri navrata, pobedi su se radovali igrači Vlasine, dok su u meču sa Jagodinom Tabane bili poraženi sa 1:2, a do remija i jednog boda stigli su u utakmicama sa ekipama Budućnosti iz Popovca, Timočanina iz Knjaževca i Jedinstva iz Bošnjaca. Da je bilo boljih rezultata na svom bunjištu Vlasina bi sada zimovala na čelnoj poziciji na tabeli srpskoligaškog ,,Istoka” to se na najbolji način vidi kroz analizu učinka ekipe u jesenjoj sezoni.

– Ako se pogleda trenutni redosled ekipa na tabeli na kraju jesenje sezone može se reći da je on u neku ruku realan i po mnogo čemu kazuje sav potencijal ekipa kako su se plasirale na tabeli. Ni, mi ne možemo biti nezadovoljni plasmanom na četvrtom mestu, ali očigledno je da smo morali i više. Da se vrednuju rezulatati samo kada smo gostovali bili bi ubedljivo prvi, ovako bodovnim saldom na našem terenu mi bi smo bili pozicionirani na 12.mestu. Samo tri pobede na ,,Rosulji” iz sedam utakmica, ipak, je malo, tako da ćemo morati u prolećnim mečevima, kada imamo jedan više na svom terenu, da popravimo na bolje i da nam naš teren ne bude kao da igramo na strani – tako govori o rezultatima Vlasine u jesenjoj sezoni, trener Dragan Nikolić.

Da li je Vlasina negde zatajila ?

– Skoro nigde. Posle uspešnog starta u prvih šest kola došlo je do povrede dva vrlo važna igrača u našem sistemu igre. Nismo imali dostojne zamene za mladog Filipa Miljkovića i povratnika Dušana Stankovića, a posle su stigle nove nedaće, povrede, a i odsustvo iz ekipe pojedinaca zbog kartona.

Šta je po vama bio najveći problem u stvaranju timske igre ?

– To je bio nedostatak dovoljnog broja veznih igrača, koji znaju i umeju da oplemene igru, a kad zatreba da svojim kvalitetom i spreče protivnički tim u organizaciji igre. Nismo uspeli da dovedemo igrače polivalentnih osobina na sredini terena što je u dobroj meri i bio uzrok slabijih igara na nekim utakmicama na našem terenu. Uostalom, mi smo igrali skoro sa istom ekipom koja se, godinu, pre toga takmičila u zonaškom stepenu takmičenja.

Igrali ste sa dva špica koja se nisu ove jeseni proslavili golgeterskim umećem ?

– Zbog neadekvatne igre srednjeg reda u završnici prvenstva zatajli su Đokić i Hristić. Da smo u poslednje dve utakmice, najpre u Mrštanu protiv Moravca Orion i kući sa Jedinstvom iz Bošnjaca stigli do celog plana, bili bi drugoplasirani na kraju sezone i tako bi smo bili kandidati za najviši plasman. Sada u kuolarima se govori da postoji mogućnost da dve prvoplasirane ekipe idu u viši rang, ali to su samo priče koje nemaju, bar za sada, potvrdu od meritornih i nadležnih fudbalskih organa.

Kako ocenjujete kvalitet i sastav lige ?

– Ove sezone fudbalski ,,Istok” je veoma jak, za razliku od predhodnih sezona. Gotovo sve ekipe imaju kvalitetne igračke potencijale, a pojedini klubovi angažovali su igrače sa drugoligaških terena za razliku od nas. Leskovačka Dubočica dovela je četiri igrača, niški Sinđelić čak šest, SFS Borac osam, Timočanin i Topličanin ojačali su svoje rdove sa po pet igrača. Na proleće sigurno će se pojačati i Car Konstantin sa igračima koji se vraćaju iz inostranstva. Ovo je najbolji pokazatelj kvaliteta lige, jer mnogo je igrača koji su igrali na drugoligaškim terenima Srbije.

A hoće li i Vlasina u potragu za pojačanjima ?

– Hoće i mora. U planu je da dovedemo dvojicu kvalitetnih igrača sredine terena, moraćemo da potražimo i jednog špic napadača, a razmišljamo i o angažovanju jednog štopera.

Kada planirate da krenete sa pripremama za prolećni deo sezone ?

– Igračima je skrenuta pažnja da se do sredine decembra izjasne da li idu ili ostaju u klubu. Nikome ne branimo da ide, samo mora na vreme da nas obavesti. U planu je da krenemo sa radom od 24. januara naredne godine, i imaćemo sasvim dovoljno vremena da u prvenstveno proleće uđemo maksimalno spremni – uveren je prvi strateg vlasotinačkog srpskoligaša Vlasine, Dragan Nikolić.

Uprava kluba

OD IDEALNOG DO ZABORAVNOG

Vlasina će naredne 2020.godine proslaviti stogodišnjicu kluba. Jedan vek postojanja je za svako poštovanje i prilika da se kaže mnogo toga pozitivnog što je Vlasina učinila na razvoj fudbalskog sporta u Srbiji. Sadašnja uprava kluba na čelu sa Nenadom Stojkovićem mnogo je učinila na stablizaciji kluba i sada je Vlasina jedan od najorganizovanijih klubova u svim segmentima na jugu Srbije. Obaveze prema igračima ispunjavaju se na vreme, a nema nikakvih dugovanja ni prema kome.

Ali bilo je i određenih propusta, koji se nisu ni najmanje dopali armiji navijača Vlasine, naročito onih sa poznijim godinama života i koji imaju višedecenijski staž kao navijači kluba.

– Uprava kluba je napravila veliki propust što se iz pijetata prema preminulim bivšim svojim članovima nije odredila kako to nalažu norme sportskog poštovanja, a to je minut ćutanja pre utakmice. Vlastimir Veličković ,,Dejanac” je bio jedan od najboljih igrača i predsednik kluba više godina, a i učinak Vojsilava Miloševića ,,Vojče” bio je veliki u izgradnji fudbalskog imidža Vlasine. Nikako nisu smeli ljudi iz kluba da se ogreše o imenima ova dva velikana naše Vlasine i da im se oda počast uobičajnim minutom ćutanja pre neke utakmice- ocena je više starijih navijača Vlasine, koji su i sada redovni posetioci na ,,Rosulji” i njihova imena ne treba uopšte pominjati, jer svaki Vlasotinčanin zna o kojim se to osobama radi i koji se sada svakodnevno okupljaju u čitaonici u prostorijama bivše firme GP ,,Crna Trava”.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.