Više se ni u Tadžikistanu ne igra fudbal

Izvor: RTS, 26.Apr.2020, 08:49

Više se ni u Tadžikistanu ne igra fudbal

Fudbalsko prvenstvo Tadžikistana od ponedeljka će biti prekinuto zbog koronavirusa. Tadžikistan je jedna od samo četiri zemlje koja do sada nije suspendovala fudbalski šampion, ali će se to promeniti posle pojave novog virusa u zemlji.
Tamošnje vlasti su odlučile da obustave ligu zbog pojave virusa i procena da se epidemija masovno proširila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fudbalski savez je objavio da će takmičenje biti prekinuto posle 4. kola.
"U punoj meri podržavamo mere Vlade u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u našoj zemlji. To znači da se prekidaju sva javna okupljanja i sportska takmičenja, radi očuvanja zdravlja ljudi", saopšteno FS Tadžikistana.
Ovog vikenda, tacnije u nedelju, biće završena treća runda, nakon koje će uslediti pauza. Fudbala neće biti najranije do 10. maja.
Tako će jedine tri lige aktivne u svetu ostati u Belorusiji, Turkmenistanu i Tajvanu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Od ponedeljka staje lopta i u Tadžikistanu

Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2020

Zaledila je korona fudbal i u Tadžikistanu. Dugo je ta azijska zemlja odolevala, igralo se i kada gotovo nigde drugo nije, jer zvanično nije bilo zaraženih u celoj državi. Međutim, poslednjih dana je stvar postala mnogo ozbiljnija i država je donela odluku da prekine sve sportske aktivnosti. Kako...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.