Videotonu titula prvaka Mađarske

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Maj.2011, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Videotonu titula prvaka Mađarske

Videoton iz Sehešfehervara osvojo je titulu prvaka Mađarske u fudbalu, dok veliko iznenađenje predstavlja ispadanje MTK iz Prve lige.
Neočekivano došlo je i do seobe fudbalske moći iz Budimpešte u provinciju, što se u ovako drastičnoj formi ranije nikada nije dogodilo.

Pobedom nad Đerom od 2:1 u pretposlednjem kolu šampionata Videoton je samo potrvdio ovogodišnji primat, sakupivši 61 bod, osam više od drugoplasiranog Pakša, koji će na toj poziciji ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i nakon poslednjeg odmeravamnja snaga u ovom prvenstvu.
Na trećem mestu je Ferencvaroš (47 bodova), kojeg bi na toj poziciji mogli da preteknu Debrecin (46) i Zalaegeršeg (45).
Na dnu su MTK (30) i Solnok (21), koje više ništa ne može da spasae od prelaska u Drugu ligu.
Do prve šampionske titule Videoton je doveo iskusni trener Đerđ Mezei, koji već tri i po godine vodi ekipu, ali mu rukovodstvo kluba ipak nije produžilo istekli mandat. Za novog trenera izabran je Porugalac Paulo Souza, koji je do sada vodio mlađe selekcije reprezentacije i radio u engleskim drugoligašima – Kvins park rendžersu, Svonsiju i Lesteru.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.