Veze huligana i kriminalaca

Izvor: B92, 27.Dec.2010, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veze huligana i kriminalaca

Beograd -- Huligani koji su za potrebe nekih interesnih grupa uništavali stadione, palili ambasade i rušili Beograd u bliskoj su vezi s pojedinim kriminalcima, saznaje B92

Najbolji pokazatelj njihove saradnje su oktobarski incidenti u Đenovi.

Emisija "Reakcija" istraživala je koliko je danas kriminal povezan s ekstremnim navijačima, ali i sa fudbalskim klubovima.

Odlazak huligana u Đenovu kako bi prekinuli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbalsku utakmicu Italija – Srbija, sa oko 200.000 evra finansirale su kriminalne grupe, saznaje B92.

Goran Ješić, predsednik SO Inđija i član skupštine FSS, kaže da su sve huliganske grupe usko povezane.

„Imaju veze najčešće sa raznim vrstama kriminala, pre svega sa narkoticima i vi ako pratite liniju, marginalne grupe koje se nalaze po unutrašnjosti Srbije, mi smo imali problem ovde u Inđiji, jer su nekoliko momaka koji su direktno uvezani sa prodajom narkotika i koji su bili lideri tih nekih navijačkih grupa ovde, a takva veza postoji i u Beogradu. Oba navijačka kluba imaju takve navijačke grupe, to je svuda po Srbiji", kaže on.

Kriminalne grupe bliske ekstremnim navijačima i danas posluju u fudbalu u Srbiji. Finansiraju igrače i kao nezvanični agenti fudbalera peru novac stečen kriminalom.

Na to ćute i uprave klubova i Fudabalski savez Srbije, ali i nadležne institucije.

„Zašto mafija? Mafija zbog toga što je u izvršenje tih krivičnih dela uključen veći broj ljudi koji su vrlo dobro organizovani između sebe, koji svaki ponaosob vrlo dobro znaju svoju ulogu, a ono što sam ja godinama stalno isticao i govorio jeste ta povezanost sa državnim i političkim strukturama", kaže Zoran Jakovljević, bivši zamenik javnog tužioca.

Iako su u emisiji „Insajder" – „Pravila igre" još pre tri godine objavljeni detalji o funkcionisanju fudbalske mafije, a država najavila beskompromisnu borbu protiv takve pojave, do danas ne postoji nijedna presuda za malverzacije u fudbalu.

Emisija „Reakcija" je na programu večeras u 22 sata na TV B92.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.